註冊 登入

對於 ULTIMA II 的問題~~

我都係BU架..
但係BU學生去係冇優惠架..
點解你唔去睇下D皮膚科醫生問下呀??

回覆 引用 TOP

其實里個brand吾係比上左年紀既人用咩?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 pkqu 於 2008-10-2 05:13 AM 發表

其實里個brand吾係比上左年紀既人用咩?
唔係全部係俾上年紀既人用,有分年齡及系列.
好多牌子都係分幾個系列

我係極敏感乾性皮膚.
歡迎到【敏感及乾性皮膚】skincare 分享心得~

回覆 引用 TOP

我都用緊幾隻brand
都幾好用既...
但感覺好似上左年紀先可以用..

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 candy414 於 2008-10-2 09:29 PM 發表

我都用緊幾隻brand
都幾好用既...
但感覺好似上左年紀先可以用..
只係錯覺,不過佢有d產品係專俾30歲以上人士用.
因我問過果d BA,佢地講邊d岩我用邊d唔岩用.

我係極敏感乾性皮膚.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 蒙芝芝 於 2008-10-2 02:50 AM 發表

我都有用緊佢d美白/骨膠原系列,有d都唔錯.
但有d酒精成份好高唔岩我用
我唔知我用果個係咩系列呀...
果時係屈記佢做緊promotion
咁岩我又想買美白
個靚靚ba又好好人 ...因為最初冇諗過買佢..
所以我ge態度都幾愛理不理咁...
但最後因為佢平過kose, 所以try下la...

其實對依個brand唔熟...

p.s.我18歲..

我堅持的,都值得堅持嗎?我所相信的,就是真的嗎?
http://beautifulife-may.blogspot.com/

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 fymay1220 於 2008-10-3 01:13 AM 發表

我唔知我用果個係咩系列呀...
果時係屈記佢做緊promotion
咁岩我又想買美白
個靚靚ba又好好人 ...因為最初冇諗過買佢..
所以我ge態度都幾愛理不理咁...
但最後因為佢平過kose, 所以try下la...

其實 ...
佢果度有一兩個Ba幾好,其他就真係嘔血
佢有個系列係美白水份Clear White,呢個系列唔錯,我都用緊.亦唔敏感.
淡斑同美白都work.

我係極敏感乾性皮膚.

回覆 引用 TOP

我用佢隻eye-gel好多年啦....係樓主講個隻的old version,真係好好用...我已over25歲, but 一條魚尾紋都無....

回覆 引用 TOP

我喜歡用佢隻Purifying Mask,控油巧work

米高先生係女子一名

米高回火星玩,有事留言,冇事彈膠開,hehe^~^
金句:千里送膠毛,物輕情義重(專送垃圾膠人及乞衣怪獸)

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 蒙芝芝 於 2008-10-3 02:19 AM 發表

佢果度有一兩個Ba幾好,其他就真係嘔血
佢有個系列係美白水份Clear White,呢個系列唔錯,我都用緊.亦唔敏感.
淡斑同美白都work.
http://hk.strawberrynet.com/images/products/0449218 ...
係呀係呀,!!!!!!!!!!!
而家用緊右下角果支, 同埋另一支洗面係張圖冇..
洗面果支係同右下果支差唔多樣...
我用左2個week到咋, 仲未見效.
你用左幾耐先見效呀?

http://beautifulife-may.blogspot.com/

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 fymay1220 於 2008-10-4 12:21 AM 發表

係呀係呀,!!!!!!!!!!!
而家用緊右下角果支, 同埋另一支洗面係張圖冇..
洗面果支係同右下果支差唔多樣...
我用左2個week到咋, 仲未見效.
你用左幾耐先見效呀?
美白呢樣野真係要人夾人,
如你想美白效果快.我自己會先用美白精華打底先,再搽其他野,fu mask都可以先打底先.
唔係好多斑可以用圖果支,如果好多斑要用另一支,果個BA係咁介紹
佢洗面唔係咁岩我用,試左幾隻sample,效果唔理想.

我係極敏感乾性皮膚.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 蒙芝芝 於 2008-10-4 01:05 PM 發表

美白呢樣野真係要人夾人,
如你想美白效果快.我自己會先用美白精華打底先,再搽其他野,fu mask都可以先打底先.
唔係好多斑可以用圖果支,如果好多斑要用另一支,果個BA係咁介紹
佢洗面唔係咁岩我用,試 ...
我果時一set咁買, $360 2支野, 算唔算抵呀?
個ba介紹左2支野, 一支係圖右下果支, 一支係有防曬ge..
佢話我後生唔好用有防曬果支, lup d.
我都覺得係!
仲有佢話我d斑岩岩型成, 叫我係斑位搽多d打圈
而洗面我覺得ok ge, 洗完唔乾, 但因為冇鹼性,所以唔知乾唔乾淨..

回覆 引用 TOP

我有個fd都成面凹凸洞,不過佢勁full mask好左好多

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 fymay1220 於 2008-10-4 05:45 PM 發表

我果時一set咁買, $360 2支野, 算唔算抵呀?
個ba介紹左2支野, 一支係圖右下果支, 一支係有防曬ge..
佢話我後生唔好用有防曬果支, lup d.
我都覺得係!
仲有佢話我d斑岩岩型成, 叫我係斑位搽多d打圈
而洗面 ...
咁又幾抵,我試防晒sample,都覺得笠,所以冇買黎用
我bf都用佢支水份美白洗面,粉藍色包裝果支.用得都幾好.
我就用唔到,因用完好乾

我係極敏感乾性皮膚.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 蒙芝芝 於 2008-10-4 06:11 PM 發表

咁又幾抵,我試防晒sample,都覺得笠,所以冇買黎用
我bf都用佢支水份美白洗面,粉藍色包裝果支.用得都幾好.
我就用唔到,因用完好乾

水份美白洗面
係gel??

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。