• 瀏覽: 13,154
  • 回覆: 106
  • 追帖: 1
身邊幾個中學一齊玩既好朋友,都差唔多結晒婚
除左我最後一個朋友上個月都結埋婚,有d早結既仲生埋bb啦
而我係最後一個未結既人,但係我男朋友曾經有提到自己係不結主義者偏多
我同佢好小講到結婚既話題,身邊既朋友成日問我幾時結,我都係話唔知
呢排我竟然有小小想快d結婚...我都開始擔心自己嫁唔出
但呢d野唔係我想就可以,都要雙方都準備好先得 
我係咪應該主動d同男朋友傾下?

引用:
原帖由 Bathsheba 於 2024-7-9 15:56 發表

而我係最後一個未結既人,但係我男朋友曾經有提到自己係不結主義者偏多
我同佢好小講到結婚既話題,身邊既朋友成日問我幾時結,我都係話唔知
我係咪應該主動d同男朋友傾下 ...
無套俾你男友中出有左就結啦 ...再唔係就換另一個男朋友

睇住年齡,
女人越老,男人越冇意欲結婚,
搞咁多嘢娶個老女人(35歲+)返來唔知為乜,
完全0意欲,
反正唔結都晚晚有得插,無謂搞咁多嘢。
你話如果換著新識個後生女,
超級閃電結婚都得

你自己都知個男友係不婚主義者
催真係危危地
再識下人啦
我識女同事成40歲,個男人都唔結
超賤格又話自己不婚
重點係唔係無錢

我30歲果年主動同男朋友分開
佢唔想結婚搬出黎住
我而家單身左好幾年
唔結婚組織新家庭
真係拍拖黎做乜
所以我簡單身算
我唔怕比人笑老姑婆架
最緊要活得開心同健康

做一次實驗~
話你有左, 然後同佢講...睇下佢會點~
如果懷孕, 都吾娶你...可想而知~

引用:
原帖由 Bathsheba 於 2024-7-9 15:56 發表

你對婚後有什麼憧憬?

更恩愛?
更有安全感?
穩定的關係?
多了妻子及新抱的身份?
擁有埋對方的財富?
成為一個幸福小女人?

引用:

我想結婚、如果啱,我哋一齊

引用:

睇下林志玲同言承旭

引用:
原帖由 dadababy0000 於 2024-7-9 21:05 發表

你自己都知個男友係不婚主義者
催真係危危地
再識下人啦
我識女同事成40歲,個男人都唔結
超賤格又話自己不婚
重點係唔係無錢

我30歲果年主動同男朋友分開
佢唔想結婚搬出黎住
我而家單身左好幾年
唔結婚組織新家庭
真係拍拖黎做乜
所以我簡單身算
我唔怕比人笑老姑婆架
最緊要活得開心同健康
叻女

如果過咗3字,就好現實,要諗生仔嘅問題

後面入,好玩,你試過未?

引用:

你等下啦 時間一天一天過去 好快你就會見到你啲朋友全部離曬婚😂😂😂

你想快啲結婚
但問題係,你搵到合適嘅結婚對象未?
唔係人結,你又結

引用:
原帖由 noah1212 於 2024-7-10 11:32 發表

你等下啦 時間一天一天過去 好快你就會見到你啲朋友全部離曬婚😂😂😂
岩呀

嫁左又點?可能你未結婚,到時你的朋友已離婚

鍵盤翻頁
左右