• 瀏覽: 2,026
  • 回覆: 16
兜兜轉轉 想有更好發展 更適合自己既事業
結果都係一場空 一場謊話
到頭來都係空夢一場
繼續做返一個失敗既失業漢
向滄天一笑

引用:
原帖由 走上絕崖的紅葉 於 2024-7-4 19:10 發表

到頭來都係空夢一場
向滄天一笑
攞綜援, 大把人都係咁

https://www.youtube.com/watch?v=nSGZoJpq25c
失業者好多在街頭獨尋醉飲酒,人在生存不由己,唯有舉杯痛飲獨尋醉。
小雨點 風裡吹 無意
夜店看過去 傘子裡那一對
衫濕了仍痴痴醉 時間彷忽消失去
而我身邊有的 只得雨水
孤身 風裡吹 何以
在這世界裡 似一切也不對
心中有嚕囌百句 愁緒絲絲揮不去
唯有舉杯痛飲 獨尋醉
獨自在街裡徘徊 不肯歸去
為著是相信世事無絕對
無論錯或對 我始終都記取
人生旅途 難免崎嶇
今天或有驟雨 明日會天清風也吹
人生旅途 全靠爭取
唏噓盡已別去 前路有新的一天要面對
孤身 風裡吹 何以
在這世界裡 似一切也不對
心中有嚕囌百句 愁緒絲絲揮不去
唯有舉杯痛飲 獨尋醉
獨自在街裡徘徊 不肯歸去
為著是相信世事無絕對
無論錯或對 我始終都記取
人生旅途 難免崎嶇
人生旅途 全靠爭取
人生旅途 難免崎嶇
人生旅途 全靠爭取

引用:
原帖由 走上絕崖的紅葉 於 2024-7-4 19:10 發表

到頭來都係空夢一場
向滄天一笑
問蒼天何有命中註定在人間一場夢
若是好夢成真怎可命中諚定是好命
命是由天上安排誰人誰好是好命運
一切天機皆由來策劃命運誰人刧數

引用:
原帖由 樣衰長臭蟹 於 2024-7-5 12:05 發表

攞綜援, 大把人都係咁
失業綜援?

引用:
原帖由 招財貓888 於 2024-7-5 14:48 發表

問蒼天何有命中註定在人間一場夢
若是好夢成真怎可命中諚定是好命
命是由天上安排誰人誰好是好命運
一切天機皆由來策劃命運誰人刧數
好似炎明熹咁18歲個天就要你開始紅 擋都擋唔住 人生一片美好
我同佢相反 18歲開始就一路開始衰落去

引用:
原帖由 走上絕崖的紅葉 於 2024-7-5 15:44 發表

失業綜援?

呢個世界,好命嘅人係少數

引用:
原帖由 走上絕崖的紅葉 於 2024-7-5 15:55 發表

好似炎明熹咁18歲個天就要你開始紅 擋都擋唔住 人生一片美好
我同佢相反 18歲開始就一路開始衰落去
講得無錯,但唔係個個名星咁命好,你同我普通百姓人民,只不過在百姓人民來俾我地都會好過某些人的命另有D些人民都有好過我同你咁解,當我就算入到去做名星未必唔會紅,命格最緊要的......

炎明熹18歲青春卜卜脆,反而我鐘意大和田南那,大家睇件衫唔同眼光鐘意睇法,味道都係一樣大家食法唔同口味。

引用:
原帖由 招財貓888 於 2024-7-5 16:41 發表

講得無錯,但唔係個個名星咁命好,你同我普通百姓人民,只不過在百姓人民來俾我地都會好過某些人的命另有D些人民都有好過我同你咁解,當我就算入到去做名星未必唔會紅,命格最緊要的......
係 明星都要命好
炎一直冇病冇痛 好順利

引用:
原帖由 樣衰長臭蟹 於 2024-7-5 16:21 發表

呢個世界,好命嘅人係少數
啱 冇幾個

引用:
原帖由 走上絕崖的紅葉 於 2024-7-6 00:15 發表

係 明星都要命好
炎一直冇病冇痛 好順利
可能18歲無咁易病卦~~~或者佢未到承受壓力咪無病無痛,一個人捱得多工作密密接越來越辛苦會出現問題。

做人艱難

引用:
原帖由 Godsgift 於 2024-7-8 00:14 發表

做人艱難
冇錯

引用:
原帖由 招財貓888 於 2024-7-6 00:26 發表

可能18歲無咁易病卦~~~或者佢未到承受壓力咪無病無痛,一個人捱得多工作密密接越來越辛苦會出現問題。
咁又係
有啲唱得 但屋企唔支持或者要讀書唔繼續
而佢就屋企公司學校都好支持咁
不過而家唔續約雪一雪係小考試
雖然我覺得都唔會有影響 只係遲啲先鋪返頭

鍵盤翻頁
左右