• 瀏覽: 13,043
  • 回覆: 93
  • 追帖: 1
本主題由 版務管理. 於 2024-6-27 17:57 合併
阿姨一直睇唔起我老公。初初拍拖就話佢年紀細過我。有BB又話佢窮,養唔起小朋友。佢自己咪又係住公屋。

最近唔知係咪當黑,食飯撞到佢。見老公打大赤肋,就當住小朋友數老公,話佢唔著衫教壞細路。又話佢成身紋身似黑社會。

最慘係老公一直冇出聲,只係tum小朋友同叫我忍。

其實長輩嘅偏見,係咪唔會改變

阿姨一直睇唔起我老公。初初拍拖就話佢年紀細過我。有BB又話佢窮,養唔起小朋友。佢自己咪又係住公屋。

最近唔知係咪當黑,食飯撞到佢。見老公打大赤肋,就當住小朋友數老公,話佢唔著衫教壞細路。又話佢成身紋身似黑社會。

引用:
原帖由 ssilly959 於 2024-6-27 12:18 發表

淨係你係咁2講少少都明點解你呀姨睇你老公唔起囉
但係佢嘅睇法會對你有乜影響?

引用:
原帖由 ssilly959 於 2024-6-27 12:14 發表

駛唔駛同一個post分兩個唔同嘅版出呀

你咁都唔識處理仲學人結婚生仔
可悲

https://ladies.discuss.com.hk/vi ... edback=0&num=10

講條佬唔著衫都講足5年
真係唔明你點做人老母

引用:
原帖由 ssilly959 於 2024-6-27 12:18 發表

長輩可以隨便地對著後輩說三道四, 是因為她是用長輩的身份, 除此之外, 她與那些無謂愚昧的其他人毫無分別。

引用:

佢咁講,少聯絡少衝突,免得大家阻口阻面,

佢諗法已先入為主,唔會變,佢變左就已經發左達,唔使住公屋啦

呢啲叫  死 性 不 改

只有你老公對你好對家庭負責就夠了,而你又系中意佢。。
個d親戚儘量少接觸。本身自己就有問題的。。。
只系長輩你先比面佢,唔系鬧7佢啦。。你老豆老母都未出聲幾時到佢出聲。

引用:

咁你有咩反駁?定默認你老公係廢?

在香港愛情唔可以飲水飽,冇才冇勢係死穴,冇本事真係唔好生小朋友!

把口生响人哋度,人哋鍾意點講,咪又佢講囉,祗要唔好上心,咪當唱歌囉,又唔會少弗肉嘅

如果你覺得無問題,就唔會係度問
如果你覺得有問題,最好就離婚

減少接觸啊 你阿姨人品有問題  

紋身唔係人人可接愛,可理解

你自己覺得你老公冇冇用?如果你自己都質疑,咁大人有疑問好正常

鍵盤翻頁
左右