• 瀏覽: 11,987
  • 回覆: 87
  • 追帖: 3
每日對話越來越小。對住佢唔知有咩講。偶然會諗起一年前唔開心嘅事。有時好辛苦透唔到氣咁。點樣可以逃出呢困局?

引用:
原帖由 記憶棉MC 於 2024-5-15 22:50 發表

每日對話越來越小。對住佢唔知有咩講。偶然會諗起一年前唔開心嘅事。有時好辛苦透唔到氣咁。點樣可以逃出呢困局?
同我一樣,我同老婆一日對話都冇一兩句,可能大部份夫妻耐了都一樣

無溝通,無心靈連結,慢慢會因習慣同沉默而越漸枯萎

1年前嘅心結仲未解開....就好似未經妥善處理嘅傷口,會令感情慢慢惡化

引用:
原帖由 記憶棉MC 於 2024-5-15 22:50 發表

愛情及夫妻關係要雙方維持及付出
一年前你原諒你老公
只係你自己心甘情願
唔代表你老公會浪子回頭
到而家你條刺仲係心裡面
係時候比多次機會你選擇再點行自己條路

引用:

自己主動D同老公溝通

引用:

想2問你地結左婚幾耐?大家年齡有無差異?大家有無生孩子同大家係咪都有工作?定已經退休

離婚無謂勉強

引用:

沉默是金

唔需要交流齋撲嘢咪得囉

引用:

想逃出困局,首先要在這𥚃停止問人,離開香討⋯⋯放多啲時間在老公身邊,多啲溝通,過去嘅就讓它過去⋯⋯但通常第一步都唔會做得到

一年前唔開心嘅事...發生咩事?

搬離 日出康城又如何? 困擾只會越來越多

得閒好似何伯咁捽下佢手

引用:
原帖由 Jarjarlam 於 2024-5-16 12:35 發表

想逃出困局,首先要在這𥚃停止問人,離開香討⋯⋯放多啲時間在老公身邊,多啲溝通,過去嘅就讓它過去⋯⋯但通常第一步都唔會做得到
完全認同,香討D專家只會叫妳快D離婚

鍵盤翻頁
左右