• 瀏覽: 9,120
  • 回覆: 78
  • 追帖: 3
溝女同性騷擾有咩分別?

苦樂有兩個純數字密碼太複雜

改密碼失敗,唔見咗苦樂

正正當當揾錢最辛苦﹗battle of birthday  苦樂

一個密碼簡單足夠,集思廣益

結識係溝女,劫色係性騷擾。😁

乜唔係望下都視姦咩?

條女冧你就係溝
唔冧你就係性騷擾

你係小超人就係溝女,係八両金就性騷擾,明未?!

引用:
原帖由 百土安全 於 2024-5-14 17:24 發表

溝女同性騷擾有咩分別?
靚仔溝女,樣衰性騷擾

人醜性騷擾,人帥性高潮

引用:
原帖由 織菊妨基 於 2024-5-15 00:57 發表

條女冧你就係溝
唔冧你就係性騷擾
中肯

引用:

溝女同性騷擾有咩分別?
樣既問題

轉基啦,仲問

引用:
原帖由 星星笑 於 2024-5-15 01:39 發表

你係小超人就係溝女,係八両金就性騷擾,明未?!
錯,八両金有錢係溝女

引用:

溝女同性騷擾有咩分別?
你的樣子如何 你的日子也必如何

引用:
原帖由 fileefeinei 於 2024-5-15 15:54 發表

你的樣子如何 你的日子也必如何
生活上你的財產如何 生活也必如何。

引用:
原帖由 瀧仔仔 於 2024-5-15 05:06 發表

人醜性騷擾,人帥性高潮
睇完呢個post,有感而發,不喜勿插! 
追女分分鐘又變性騷擾?其實主要原因無係男方無錢多過唔靚仔! 

一方面又保留傳統上女性既得利益另一方面又要搬西方個套女權來香港永遠站係道德高地有著數拎個陣就要求男人風度平時使盡男人
女人就係水做,男人唔通係鐵做咩?
例如食飯約會去街, 唔AA 好似得罪佢咁。傳統上女生都是希望被男生熱烈追求為榮,因為有人「獵食」自己才會作出回應,但隨著男人都走去吃草而不吃肉,社會上有大量沒有人狩獵的「剩女」,於是又帶起了另一個生態的改變,就是「肉食女」的出現。香港太重資本主義加女權。
,那些『若果男方未能改善女方生活(包括應付得了目前的拍拖開支應付得了「風度費」,就應付不了儲錢結婚買樓), 女方離棄他更是天經地義』

本來的食物鏈是女生吃草,男生吃女生,現在既然男生吃草,日本的女生就決定一反傳統,為了嫁個好男人,主動出擊,參加聯誼,進行婚活,不怕開口說喜歡對方,赤裸裸地表達感情,甚至連性愛也可以主動出擊,不怕害羞。

然而在香港卻是另一回事,因為女性在工作上發展的機會比日本多很多,女生可以憑自己雙手就可提升生活質素,她們根本不用也不想去做「狩獵男人」這些事,故此香港的「肉食女」風氣是吹不起的。

這個分別,就剛剛好解釋了為什麼「港女」只會在香港出現而不是在日本。

「草食男」是世界共通的,日本和香港的「草食男」其實沒什麼分別,而分別就在於日本的女生會改變自己,化身成「肉食女」去平衡愛情生態,但香港的女生就決意保持自我,誓不改變

究竟是日本女仔太造作..?還是香港女仔太爽直..?
問題在哪裡?來探討一下 (๑•̀ㅂ•́)先和日本妹作個比較~(๑•̀ㅂ•́)

(p.s.以下情況並不代表全部香港女性,只作參考(๑•̀ㅂ•́)簡單分類如下:
1.問路
東京外,日本妹都樂於助人

香港妹:被隨意搭訕表現敏感,會有好大反應,幫人表現較拘謹

2.約女仔
日本妹不會拒絕,總說好話讓你下台

香港:不熟好難約,約女仔在她們心目中是不太正常的行為

3.風度
香港:由於東方傳統思想對男方有較高要求,港男會揹起

日本妹:日本妹是真溫柔,會落手落腳斟茶遞水,不扮公主

4.飯前禮儀
日本妹:自小嚴格遵循教育禮儀

香港女:由於香港受西方文化影響,較不受傳統禮儀束縛

5.埋單
日本女孩:不是情侶前,所有消費都要自付;避免因關係上未確立前金錢的爭議/糾紛

香港女:男仔約得女仔出去食飯請客是常識吧

6.出街
日本女孩:男友幫日女拿袋,她會覺丟臉,情願自己拿(「不想給人添麻煩」的日本文化)

香港女仔:由於香港著重男女平等的意識形勢,女方對男方指指點點和命令幫忙是很平常的事,就算小事一椿找對方幫忙亦不會覺得對別人會構成麻煩

7.擇偶條件
香港女仔:高樓價下,香港想結婚,有車有樓在女方心目中很重要

日本妹:日本朋友聽到港人"買到樓"才能結婚,覺得很勢利很可怕

8.收兵?!
日本妹:坦白,不攪曖昧,避免以後麻煩的事

香港女仔:有收兵文化,(不知是有意還是無意);經常出現關係介乎在朋友和伴侶之間的曖昧關係,容易令男方感覺在收兵,造成不必要誤會

9.向男生表白的欲望
日本妹:較主動向中意的人表白和不介意喜歡的人向自己表白

香港女仔:比較不輕易主動向喜歡的人表白和比較抗拒男性向自己表白
(片段由utuber天使熊提供)
有d人會質疑
「日女係咪真係咁完美?」

來看看現實中日女和理想既差異!

(相片由kabin醬提)
[

有d人話日女虛偽,但起碼留面俾男人呀 

港女對外屋裡都唔比面男人呀! 
 (所示如下)

日常生活中
港女和日女各方面事情的的態度

想知香港既女仔有咩情緒問題,可看以下post
部分有情緒或自以為自己好矜貴既公主病港女,佢地霸道既程度,係望兩眼都唔比,自己又要著到濃裝抹焰咁。

在香港女性起男人底係天公地義,唔會有人認為係報復式行為,令男人名譽掃地,「係個男人錯先會攪成咁」。

在香港成日被女權威脅,係香港做男人真係好慘。
你地d港女成日發女姣,又要著瑜伽褲又要紅粉菲菲。咁驚比人望蝕明知有警覺心都唔會冒險,應該帶帽同黑超,用身體語言表明唔想人望。

想知更多港女盲點和自己都唔知既言行問題,

以下可能幫到你更了解香港女仔心態:
在google搜尋/或按link:>>港女唔可愛原因<<?

入面詳細描述港女盲點和十大死症及5個可以改善既地方。
已有十七萬人觀看,歡迎入去睇下。🤗

在香港做男人唔容易,太弱又無主意又話比港女話無用、靠唔住、小朋友、長唔大,大強又話自私、唔理人感受,唔就遷就女人、大男人主意、唔體貼

鍵盤翻頁
左右