• 瀏覽: 10,174
  • 回覆: 70
+2
真心灰,但經過幾十年的體驗,結論好清晰,無例外或附加條款了,我只是在此講一句苦口婆心的說話,不同意的人,可以繼續體驗落去,我只想奉勸一句: 小心。

唔一定嫁,仔女、父母、兄弟姊妹都可以係外人

除咗自己之外,其他人全部都可以係鬼

咁你算好彩, 得你老婆係外人

引用:
原帖由 bringtomind 於 2024-5-15 05:59 發表

咁你算好彩, 得你老婆係外人
都有可能,其實除了自己,所有人都可以出賣自己。

引用:
原帖由 Astraea 於 2024-5-14 16:30 發表

除咗自己之外,其他人全部都可以係鬼
連父母都信唔到,做人真係😖😣

引用:
原帖由 Badman2023 於 2024-5-15 06:59 發表

都有可能,其實除了自己,所有人都可以出賣自己。
我連自己都出賣自己😓

只有自己......

所有人都係外人 除咗錢是自己友

引用:
原帖由 Badman2023 於 2024-5-14 16:24 發表

真心灰,但經過幾十年的體驗,結論好清晰,無例外或附加條款了,我只是在此講一句苦口婆心的說話,不同意的人,可以繼續體驗落去,我只想奉勸一句: 小心。
當你為家人、伴侶、死黨付出真心, 卻總是被當作外人, 你有甚麼感受?

引用:
原帖由 Badman2023 於 2024-5-14 16:24 發表

世上是有至死不渝的伴侶,  也有兩脅插刀的朋友, 當你明白吸引力法則, 你就會遇上他們。

痛的教訓

引用:

仔女,老婆,父母,兄弟姊妹,其實在利益前題下,都是外人!🤭

引用:
原帖由 bringtomind 於 2024-5-15 07:41 發表

我連自己都出賣自己😓
冇嘢值得出賣。

鍵盤翻頁
左右