• 瀏覽: 30,228
  • 回覆: 162
  • 追帖: 1
同男朋友鬧交,其實都唔知算唔算鬧交,因為我發現只有我鬧...
我同佢鬧交果時佢都唔點出聲,就算係佢錯都一樣只有我話佢,佢係對方沉默由我自己一個人講
有時都諗其實佢係咪當我唱緊歌定真係唔想嘈唔出聲,當佢唔講野果陣會好想佢出下聲回應下,我就會好嬲
同朋友傾過!!朋友話佢同佢男朋友次次鬧交都真係大家拎自己既理據出黎嘈,可以嘈一陣就好快好返
我話我寧願自己男朋友同我嘈,出聲講下野大家討論一下問題係邊度
對方沉默反而令我覺得仲辛苦...
比著係你地會點揀??
對方會拎自己理據大家一齊傾? 定係 對方沉默唔出聲(無論對方岩與錯)?

引用:
原帖由 溫柔體貼 於 2024-5-13 12:41 發表

同男朋友鬧交,其實都唔知算唔算鬧交,因為我發現只有我鬧...
我同佢鬧交果時佢都唔點出聲,就算係佢錯都一樣只有我話佢,佢係對方沉默由我自己一個人講
有時都諗其實佢係咪當我唱緊歌定真係唔想嘈唔出聲,當佢唔講野果陣會好想佢出下聲回應下,我就會好嬲
同朋友傾過!!朋友話佢同佢男朋友次次鬧交都真係大家拎自己既理據出黎嘈,可以嘈一陣就好快好返
我話我寧願自己男朋友同我嘈,出聲講下野大家討論一下問題係 ...
不論男女,當鬧交討論時(當然唔計無理取鬧或人身攻擊),如果另一伴選擇沉默不作回應時…

呢一類人絕對唔可以再同佢一齊的…
唔識得解決問題,只懂得選擇逃避嘅人,長遠嚟睇,只會累死另一伴的…唔單只係喺感情事上面!!

係已經唔想嘈了,好累

引用:
原帖由 暗天 於 2024-5-13 14:26 發表

係已經唔想嘈了,好累
同女人嗌交根本就點都輸
還拖又死,唔還拖又死
女人真難服侍

引用:
原帖由 傷心尋回犬 於 2024-5-13 15:18 發表

同女人嗌交根本就點都輸
還拖又死,唔還拖又死
女人真難服侍
對,好想搵人傾吓計,互不相識唔會先入為主,呢個topic啱哂

咁嘅情況會唔會係你男朋友唔想同你嘈炸

嘈交果陣對方沉默,有時都真係會更加燥底

沉默是金

唔識解決問題嘅人,就會視之為“嘈交”…

懂得思考、尋求方法嘅人,就可令雙方舒服面對/解決事情,繼而增進雙方感情!

有問題,一日唔解決,堆積住,就會變成計時炸彈…

引用:
原帖由 溫柔體貼 於 2024-5-13 12:41 發表

我話我寧願自己男朋友同我嘈,出聲講下野大家討論一下問題係 ...
首先,你要知道你男友選擇唔出聲同你嗌交,係唔係因為佢根本就唔想同你嗌交呢?每個人對嗌交既定義都唔一樣的,可能對方覺得大家相嗌唔好口,繼續嗌交的話,對大家關係都無好處,所以佢就選擇左沉默呢?
又或者對方選擇沉默係已經唔想再同你花時間去嗌交,你說的就是了。
所以你一定要先搞清楚。

你要記住,男同女係唔同既生物,腦部用唔同位置思考

行過 康城see to sky 好多人係咁嘈

樓主 你有冇諗過對方,
唔出聲可能幫到大家,
免講多錯多,還有一句,
如果道理在你手,對方又有什麼好回應?

口交好過鬧交,今晚玩69互啜,乜氣都消曬。

冷暴力
分硬手
十成出面偷食

鍵盤翻頁
左右