• 瀏覽: 7,444
  • 回覆: 87
  • 追帖: 1
本主題由 天空煩惱的電視 於 2024-4-16 12:10 使用 提升卡
如果你哋有一個失散左10 年的朋友,然後冇同佢講過野. 你之後如果再見返佢你會同佢講D咩?
我只係諗到 say hi, 然後唔知講咩了⋯⋯

好耐無見。。得閒傾計。。無啦。

引用:
原帖由 天空煩惱的電視 於 2024-4-16 10:11 發表

如果你哋有一個失散左10 年的朋友,然後冇同佢講過野. 你之後如果再見返佢你會同佢講D咩?
我只係諗到 say hi, 然後唔知講咩了⋯⋯
嘩……你肥咗咁能多嘅!?

引用:
原帖由 卜卜星 於 2024-4-16 10:17 發表

好耐無見。。得閒傾計。。無啦。
但係如果係講電話呢?

引用:
原帖由 天空煩惱的電視 於 2024-4-16 10:28 發表

但係如果係講電話呢?
講電話???? 打比一個好耐無接觸的人肯定有事的啦。。直接講或者問咩事。唔系無端端打比人做咩。
 完全唔知道點叫見翻。。。

引用:
原帖由 卜卜星 於 2024-4-16 15:15 發表

講電話???? 打比一個好耐無接觸的人肯定有事的啦。。直接講或者問咩事。唔系無端端打比人做咩。
 完全唔知道點叫見翻。。。
係呀,如果打電話俾一個好耐冇見過的朋友我唔知道講啲咩或者點講好.
見翻我係指係街度撞到.

黃志明?
黃志明!
喂乜真係你啊!喂!
記唔記得我呀? 阿海呀!
唔認得呀?
呢~ 以前小學3B, 年年考第一果個呀!你記唔記得呀?
都算有緣喇喂!
點啊你?
成班同學, 每年去同學會唔見你嘅?
喂!講開又講, 你而家撈緊咩呀?
俾張卡片我丫, 得閑聯絡吓
有咩嘢咪一齊搞囉
我冇所謂架喎...
有錢搵就得架喇!
結咗婚未先?
嗱唔好話我聽溝唔到女呀呢啲嘢...

咪好似番工咁,9up啦

引用:
原帖由 天空煩惱的電視 於 2024-4-16 16:44 發表

係呀,如果打電話俾一個好耐冇見過的朋友我唔知道講啲咩或者點講好.
見翻我係指係街度撞到.
系街米上面我甘講咯。。系幾句之。。。除非之前好好關係甘會講多兩句。

引用:
原帖由 天空煩惱的電視 於 2024-4-16 10:28 發表

但係如果係講電話呢?
喂~你記唔得當年你搞完咗我之後就失咗蹤,依家你個仔都九歳大喇…

好耐冇見,你咪xxx,都10年冇見啦。
哩頭附近行街?
最近點?
得閒食飯/飲茶/聚舊
交換返聯絡方法
再傾

同佢今晚講會開帖

我自己親身經歷,未有智能手機年代前借過幾千俾個舊同學,之後失蹤,幾年前whatsapp同我say hi
我話我呢排手緊,你鬆你找返俾我,跟住再無what我了

驗咗A屎未?!

引用:
原帖由 巧鬆啲 於 2024-4-16 17:10 發表

喂~你記唔得當年你搞完咗我之後就失咗蹤,依家你個仔都九歳大喇…
9歲咁大,仲未戒奶

鍵盤翻頁
左右