• 瀏覽: 14,345
  • 回覆: 112
  • 追帖: 2
我係18歲出嚟做嘢嘅人第第一份工做到第三份工⋯⋯我老母每個月都會問我攞錢我老母成日話要交租,又要錢食飯又要錢,跟住又話自己話如果有錢又唔使問你啦咁樣。

仲有一樣嘢呀,我仲有個廢柴家姐畢業之後就有VTC冇記錯實習完返屋企話攰呢仲有就冇上堂冇實習全程喺屋企做廢柴
從來都冇關心過,全部都係話要錢

講真我而家想搬出去住,唔想同我老母一齊住⋯⋯⋯

引用:
原帖由 vicky428 於 2024-4-2 17:07 發表

我係18歲出嚟做嘢嘅人第第一份工做到第三份工⋯⋯我老母每個月都會問我攞錢我老母成日話要交租,又要錢食飯又要錢,跟住又話自己話如果有錢又唔使問你啦咁樣。

仲有一樣嘢呀,我仲有個廢柴家姐畢業之後就有VTC冇記錯實習完返屋企話攰呢仲有就冇上堂冇實習全程喺屋企做廢柴

我而家生活都想死 好迷惘

引用:
原帖由 vicky428 於 2024-4-2 17:07 發表

要你俾好多?

引用:

她有無工作?
她有不良嗜好?
她視財如命?
她不理家務?
她好食懶飛?

引用:
原帖由 zigzaggood 於 2024-4-3 01:05 發表

要你俾好多?
我出咗糧會比$6000俾佢交電費水費屋租
佢$6000用晒呢佢話要問我攞囉

月中又要俾錢佢,佢用完又要俾

引用:
原帖由 我唔係壞人 於 2024-4-3 01:12 發表

她有無工作?
她有不良嗜好?
她視財如命?
她不理家務?
她好食懶飛?
冇啊,全家人都冇工作㗎
得我返工
我家姐就係掛住食,乜嘢都唔做啊,叫阿媽去做囉

引用:
原帖由 走上絕崖的紅葉 於 2024-4-2 23:04 發表

我而家生活都想死 好迷惘
唔好死等,只會益左討厭你的人,

引用:
原帖由 best1234567 於 2024-4-3 07:00 發表

唔好死等,只會益左討厭你的人,
一係就反擊 跟住佢又反擊 冤冤相報何時了 衣啲就係生活 衣啲就係返工 好無聊

引用:
原帖由 走上絕崖的紅葉 於 2024-4-3 09:37 發表

一係就反擊 跟住佢又反擊 冤冤相報何時了 衣啲就係生活 衣啲就係返工 好無聊
唉,係做人真係辛苦

引用:
原帖由 best1234567 於 2024-4-3 10:28 發表

唉,係做人真係辛苦
可能係我自己悲觀慣 社會好都冇有興趣事
都係銅臭爾如我詐(亂打)

責任丫a

引用:
原帖由 vicky428 於 2024-4-3 06:43 發表

我出咗糧會比$6000俾佢交電費水費屋租
佢$6000用晒呢佢話要問我攞囉

月中又要俾錢佢,佢用完又要俾
攞完再攞咁又唔得

如果比少少冇所謂

引用:
原帖由 vicky428 於 2024-4-3 06:48 發表

冇啊,全家人都冇工作㗎
得我返工
我家姐就係掛住食,乜嘢都唔做啊,叫阿媽去做囉
誇張 你咁搞遲早出問題 好好溝通下

引用:
原帖由 誰人令我輕飄飄 於 2024-4-4 00:24 發表

誇張 你咁搞遲早出問題 好好溝通下
如果溝通到一早溝通咗啦

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]