• 瀏覽: 32,788
  • 回覆: 73
  • 追帖: 1
+2
我都想嫁但冇嘛我都冇計,希望今年揾到啦!

死唔斷氣

引用:
原帖由 星星笑 於 2024-2-9 18:34 發表

寧願無得嫁,都要當你透明~~~

引用:
原帖由 巧鬆啲 於 2024-2-9 19:05 發表

寧願無得嫁,都要當你透明~~~
你好昂8+1,呢D有得當咩!?😙😙

引用:
原帖由 星星笑 於 2024-2-9 21:06 發表

你好昂8+1,呢D有得當咩!?😙😙
係咯…

佢當你係湊4,寧願無得嫁~~~~

引用:
原帖由 巧鬆啲 於 2024-2-9 21:11 發表

係咯…

佢當你係湊4,寧願無得嫁~~~~
係就係唔係就唔係,冇得當!

港女好多魚蛋論。自己得唔到,都唔想人地得到。所以剩女多數都好惡死同巴渣。

引用:
原帖由 星星笑 於 2024-2-9 21:13 發表

係就係唔係就唔係,冇得當!
無錯呀!

你就係無女肯要你囉~~~

呢個係事實嚟,無得當㗎!!!

有錢佬咁易搵咩

暖下身得唔得

可以揾麥嘉賓,大皇宮

引用:
原帖由 kwoklso6 於 2024-2-9 21:28 發表

港女好多魚蛋論。自己得唔到,都唔想人地得到。所以剩女多數都好惡死同巴渣。
呢D係女人通病,港女尤烈!自己要求離地,反而抹黑港男質地差來掩飾自己嫁唔出!

引用:
原帖由 虛幻人生 於 2024-2-9 21:48 發表

暖下身得唔得
日女唔介意當炮友一齊玩下,大家開放情趣下,唔夾就當當忘記左佢。

但港女就好怕蝕抵,事後一定發生勞資糾紛。事後攪完野(日本叫試愛)但事後唔認數,告到你甩褲

詳情如下:
日本女生相比香港女生性和愛既定有很大分別😱日本女性認為性是男生不可或缺既需要,因此包裝程度很高,只要符合以下4點就可以獲豁免。出奇地豁免既範圍相當廣泛。

列點如下,有4 點:
1.要沒有感情交流就不成問題 不少日本年輕女性認為這屬於一種交易,認為男性付費換取性服務,當中並不涉及感情交流,因此不少人寧願他們嫖妓亦不想他們結識其他女性,甚至有人表示:「如果你有出軌衝動,咁你就去Call G啦」

要沒有感情交流就不成問題 不少日本年輕女性認為這屬於一種交易,認為男性付費換取性服務,當中並不涉及感情交流,因此不少人寧願他們嫖妓亦不想他們結識其他女性,甚至有人表示:「如果你有出軌衝動,咁你就去Call G啦」

2.沒有隱瞞伴侶就不是問題 亦有部份受訪者認為男友Call G唔係問題,不過一定要坦白向女友說明。

3.有正當理由 有受訪者認為如果男友有正當理由的話就不算出軌,例如討好上司與對方打好關係,這類型的公司應酬是可接受範圍內。

4.日本文化 亦有年輕女子認為如果男友有上述行為會非常傷心,不過亦並非不可接受,畢竟日本的色情行業舉世聞名,已經算是本地文化的一種。

(引用至go trip)

引用:
原帖由 星星笑 於 2024-2-9 21:53 發表

呢D係女人通病,港女尤烈!自己要求離地,反而抹黑港男質地差來掩飾自己嫁唔出!
講得好岩。

唔係惡意,你地d港女高要求高單身,拿埋港男落水,港男根本唔想單身,係比你地理班港女焗住無得揀做單身草食男。

跟住唔洗講你又一定反駁港男廢,其實想講,
唔係離題,只是解答我為何成日呻香港為何男女不平等,部分港男係其中一小部分原因,但另一左部分原因個人認為係..
「港女們成日扮弱者攞港式男女平等著數,引狗公著數。成日話靠自己,司機,藍領方邊個做,有d野女性永遠取代唔到男性。男仔做得好就必然,女仔做得唔好就要同情讚賞接受。好多講究公平而護女既人誤解和被港式女權蒙蔽,咁叫男女平等咩?呢d只係「港式男女平等」!

宏觀宜家既香港社會社會男女平等,女性擔任高薪厚職日多,在不可同性結婚下,女性上嫁機會減少,實屬正常。但香港女性又要平等又要傳統,職場上,自己要比男人強,強不過,就歸咎性別歧視、女性是弱勢社群;情場上,就要男人比自己強,強不過」

但港女其實自己都知佢地高要求和挑剔,給大家明白港女沒有這麽完美。她們有很多缺點。只是她們很妙利用女尊男卑和既東西文化對女性既差異下得到優勢。(例如既要儒家思想男方負責比禮金養家家庭,但又要接受西方民主女權比女性話事比佢管錢和唔可以用女人錢。在香港個地方,男女權利和義務上相比其他地方的確有存在不公平和偏幫女性既地方港男不應太責自己和妄自菲薄。把所有責任和問題在自己身上,然後怪自己無用先溝唔到女,或手卜搵錢比女少/差唔多。
她們看上去很優越、強悍和美麗,甚至沒有瑕疵,實際她們沒有這麼完美!
所以唔好以為香港做女人大壓力,做男人都好大壓力!
而且社會偏向幫女權,做港男得到既保護又會相對減少!優勢會下降、競爭會變大、分到既錢少左、責任大左、自由亦少左!相對之下,如無返咁上下實力,港男比港女更難生存。
港男尊重港女,比左好多自由空間比佢地,包括事業獨立、愛情獨立,但隨著女權冒起,港女要求既野愈來愈多,要求愈來愈苛刻!和港女結婚,財務不能獨立,你要和港女分享自己的財富,她覺得港男貶值,她值得擁有更多!港男就像結婚當日比開門利士接新娘不斷提高金額,獅子開大口。變相適得其反後把港男逼瘋選擇退出愛情遊戲做出家和尚了。
港女太現實和物質化既尺度攪到港男不勝負荷,選擇自己面對,有些港男可以灑脫單身,但有一部分港男想尋找愛情但 多次被派好人卡分手而接受唔到現實,而迫到港男在女權主義和狗公橫行既香港排擠而做出極端既行徑

引用:
原帖由 星星笑 於 2024-2-9 18:34 發表

搵盤桃花旺下先啦⋯⋯ 或者著過桃紅色 bra top 同魚加褲..

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]