• 瀏覽: 3,546
  • 回覆: 10
本主題由 mhmimi 於 2023-12-22 16:01 提升
一到秋冬我D皮膚就好容易過敏,又紅又痕又乾咁…
真係好灰,試過轉不同精華 & 面霜都冇用,究竟點先可以令皮膚穩定d

如果又紅又痕又乾,基本上都係底層唔夠水份,打保濕針就可以解決到

引用:
原帖由 CRAZYTEATEA 於 2023-12-5 18:01 發表

如果又紅又痕又乾,基本上都係底層唔夠水份,打保濕針就可以解決到
岩岩問左BEAUSKXX,新客1080蚊一針 太平喇,上次係另一間打,收左我2500蚊一針

敏感肌秋冬護膚可以簡單d,我自己轉季一般都係用clarins double serum加埋佢地罐緊緻面霜,就連前排去日本旅行我都係帶呢個combo去,皮膚一路都好穩定,冇甩皮冇泛紅,摸落仲好軟好滑咁

引用:
原帖由 nancycy 於 2023-12-6 17:57 發表

岩岩問左BEAUSKXX,新客1080蚊一針 太平喇,上次係另一間打,收左我2500蚊一針
咁你會唔會轉去打?

引用:
原帖由 nancycy 於 2023-12-6 17:57 發表

羅醫生打都是這個價?我看小紅書較多人提他

引用:
原帖由 tinc1 於 2023-12-7 11:14 發表

敏感肌秋冬護膚可以簡單d,我自己轉季一般都係用clarins double serum加埋佢地罐緊緻面霜,就連前排去日本旅行我都係帶呢個combo去,皮膚一路都好穩定,冇甩皮冇泛紅,摸落仲好軟好滑咁
佢地支double serum都真係出名好用

引用:
原帖由 gigilroow 於 2023-12-7 16:25 發表

羅醫生打都是這個價?我看小紅書較多人提他
指定醫生好似要加錢,不過如果你book mk個間分店,都幾大機會係佢打,我試過

引用:
原帖由 tinc1 於 2023-12-7 11:14 發表

緊緻面霜唔錯,對於初熟皮膚黎講好啱用!

你可以試PHYSIOGEL 敏感皮膚MASK,佢有紅色同藍色,紅色係敏感皮膚,好好用,係萬X有得賣

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]