• 瀏覽: 23,526
  • 回覆: 140
  • 追帖: 1
好多男人真係唔掂,冇事業唔上進收入低又外表成個麻甩佬,你冇不良嗜好人品好又如何,邊個女人啃得你落呀!問返你喇,如果有件豬扒成200磅要嫁你你啃得落咩!

引用:
原帖由 星星笑 於 2023-12-5 00:24 發表

好多男人真係唔掂,冇事業唔上進收入低又外表成個麻甩佬,你冇不良嗜好人品好又如何,邊個女人啃得你落呀!問返你喇,如果有件豬扒成200磅要嫁你你啃得落咩!
這說法有問題.........問題在於差的男人關你屁事..........人家食屎飲尿都唔關你事.....!!
因為你本身是吃飯的...........拉扯上他們只為了尋找代罪羊........有必要嗎....!!

無論什麼原因...........!!
剩女就是人家挑選之後........剩下來的女人........本身反映了事實並沒有貶意....!!
當中有很多原因........也許生活圈子窄...........或許是性格未調整好........極可能是運氣差....!!
即係在競爭之下.........未能尋找到合適的人........未遇上有意之人......!!
依然都是這句...........無把握機會........沒有珍惜機會........回頭已是百年身.....唉...!!

家家有求啫

引用:
原帖由 星星笑 於 2023-12-5 00:24 發表

唔啃

💰有女

Cosmopolitan呢本野呢本野根本就係荼毒出「港女」價值既「聖經」!
不斷講果D 嫁錢中女有幾高貴幾靚, 事實係明明粉褪花殘,
明明係滿只粗口冇格冇品....(姓李既同劉生有一手, 被稱作The One既女星)
結果後生清新自食其力既窮家女俾佢踩到一文不值,廿  唔好怪我直接,社會男女平等,女性擔任高薪厚職日多,在不可同性結婚下,女性上嫁機會減少,實屬正常。但香港女性又要平等又要傳統,職場上,自己要比男人強,強不過,就歸咎性別歧視、女性是弱勢社群;情場上,就要男人比自己強,強不過,就大罵男人質素差,不能滿足「現代女性合理擇偶要求」,陷入自相矛盾的窠臼。
….........….........

長期飯票

港女口中既「你有需要就要俾你?」其實只係同著瑜酷珈褲比靚仔望同有錢佬幫,樣衰、毒能,阿叔,窮能望就告你視姦,簡換個角度自看用嚟取悅男人幫佢地埋單換長期飯票」真係到pt都爆炸!
唔係惡意,女人,尤其港女,把口就成日話男人當女人係貨物,其實女人自己一直當自己係一件商品,比有錢人既商品,取悅男人幫佢地埋單換長期飯票,雙重標準,親疏有別,掩飾自限眼角話,貪錢既事實

去過其他亞洲地方既旅行就知就算歐洲女仔都無香港咁女仔咁倔強同剛烈。
外國個d女仔都平而近人過香港個d、例如望兩眼都話你視姦佢。和唔識路純粹問下路都好大戒心驚黏得太埋當你變態佬咁,尤其個樣有返咁上下個d港女,同唔對住樣貌平庸既港男,佢地已經覺得你低人一等,唔想接觸太多咁。
接觸過亞洲其他地方既女性同香港女性最大既分別係異性相吸個種情感認知。在其他亞洲地方女性見到靚仔男士都會大叫,同眼甘甘咁望住個男,但港女就算遇到都無乜感覺同反應,,「只會當靚仔係一般男仔看待。靚仔要追港女或溝港女就永遠追低一格既,永遠追唔到同等級既。相反其他亞洲地方既女仔就算女神級或有d好都幾靚既都唔介意追顏值或條件低自己一個檔次既男仔。相對來講會無咁介意呢d同較易受溝,同有難時會無咁易come on james式分手 

某程度上黎講 而家咁多新港人 咁多男人情願北上搵老婆 咁多譚仔大媽 都係港女世利 白鴿眼 眼角高 扮上菜攪出黎 

剩女只表示年紀大而未嫁的女性,不表示她們條件不好,只是某原因未結婚吧

引用:
原帖由 kwoklso6 於 2023-12-5 05:31 發表

去過其他亞洲地方既旅行就知就算歐洲女仔都無香港咁女仔咁倔強同剛烈。
外國個d女仔都平而近人過香港個d、例如望兩眼都話你視姦佢。和唔識路純粹問下路都好大戒心驚黏得太埋當你變態佬咁,尤其個樣有返咁上下個d港女,同唔對住樣貌平庸既港男,佢地已經覺得你低人一等,唔想接觸太多咁。
接觸過亞洲其他地方既女性同香港女性最大既分別係異性相吸個種情感認知。在其他亞洲地方女性見到靚仔男士都會大叫,同眼甘甘咁望住個 ...
我一向都話靚仔響香港冇乜著數,因為香港女權太重,終於有人認同

我建議所有生得四正,有樣有高度既男人試下返大陸發展,依家內地有好多有事業女性自己經濟獨立有房有車,有樣有身材女仔好急揾男朋友,建議港男不坊北上試下

引用:
原帖由 清風水靜 於 2023-12-5 02:28 發表

這說法有問題.........問題在於差的男人關你屁事..........人家食屎飲尿都唔關你事.....!!
因為你本身是吃飯的...........拉扯上他們只為了尋找代罪羊........有必要嗎....!!

剩女就是人家挑選之後........剩下來的女人........本身反映了事實並沒有貶意....!!
當中有很多原因..... ...
佢都講左「係為剩女講番句公道說話啦!」
仲可以講啲咩呀!
未婚 同 女性 有 太多幻想係真
同 生活圈子、性格 都有關 都係真。
問我 - 始終「香港本土女人」,心地係好啲架。做過同學,同事 都睇得出-「本土係好珍貴」,唔係點會 「個個音不準,但話自己香港人」
大自然定率,一出生 學校 已經係 模仿緊社會現象。學校差得去邊?勁多女人擠擁入黎,為咩?唔通為睇風景?

男人自身條件差,咁張ID都係優勢黎架,1+1=2(正常呀!)早幾年大把人搵 童顏 、童齡女 結婚。你係屋邨見到大把啦?正常人都會分得出。

本土根本唔需要呢啲,但生活圈子同性格,其實係同一樣野。我有啲同學,我覺得佢好好好 但 都未婚。事關屋企,除左兄弟姊妹,仲有爸媽,4大長老。佢做大果位,所以要照顧曬全家。一直未婚,就快40歲啦!

有位又係咁,做到兄弟姐妹出人頭地,反過來串通家人食 返 屋企資產,趕走一直付出果位。我朋友因為鬥氣,唔嫁唔拍拖。人追佢,佢反而趕走人,之後變左剩女。
家人商量后,仲夠膽當面話:「始終女黎,都已經用完,好走啦!」事關中產家人結婚,唔打算買樓哦!話返個「女」轉頭:「又唔肯搵人拍拖、結婚讓間屋出黎俾阿哥、細佬 結婚,做女做到甘真係好自私!」加多句 「你睇我老婆/女朋友 佢從來唔貪屋企架!」「趕走家姐/細妹係應份架!你肯走,我地就唔使咁肉酸,趕你走啦!」

呢啲男人【老師、工程師】,「你去嫁啦!」嫁完你對得住自己良心,你去嫁啦!

就地正法

你咁耐阿婆都溝唔到是因為你是傻的

引用:
原帖由 清風水靜 於 2023-12-5 02:28 發表

當中有很多原因..... ...
你都幾唔尊重女性!人家挑選剩的女人?只有男人挑選?女人本身唔可以挑? 估在下都唔方好東西

引用:
原帖由 raywing86 於 2023-12-5 07:24 發表

你都幾唔尊重女性!人家挑選剩的女人?只有男人挑選?女人本身唔可以挑? 估在下都唔方好東西
Bingo! 我啲男同學同以上 果位 不相百中,所以未婚無拖拍。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]