• 瀏覽: 29,916
  • 回覆: 199
  • 追帖: 2
+6
結咗婚十年,四字頭,一日肥過一日。早幾日fb彈返結婚當日嘅相出黎,再睇睇而家嘅自己,一陣酸楚湧上心頭。於是暗自發誓要變返十年前嘅自己。

為咩?

為健康?為咗讓老婆愛自己多啲?增強異性緣?增強性能力?我呢一刻都講唔出。且看真係減到之後會有咩得著。

我嘅目標係用半年由而家195磅減到170磅….先,然後再睇情況啦😅。尋日已經開始咗跑步,今日乜都未做。

開個post目的係想搞大件事落唔到台,咁焗住未到目標都唔准放棄。亦想有人鞭策下,或者慷慨提供下心得。

我會keep住update。多多指教🙏

引用:
原帖由 Mangus 於 2023-12-4 20:08 發表

結咗婚十年,四字頭,一日肥過一日。早幾日fb彈返結婚當日嘅相出黎,再睇睇而家嘅自己,一陣酸楚湧上心頭。於是暗自發誓要變返十年前嘅自己。

為咩?

為健康?為咗讓老婆愛自己多啲?增強異性緣?增強性能力?我呢一刻都講唔出。且看真係減到之後會有咩得著。

我嘅目標係用半年由而家195磅減到170磅….先,然後再睇情況啦😅。尋日已經開始咗跑步,今日乜都未做。

開個post目的係想搞大件事落唔到台,咁焗 ...
加油,我都係為咗健康要介口。但好鬼食想食薯片

引用:
原帖由 Mangus 於 2023-12-4 20:08 發表

為咩?

哈哈,和我差不多
五年前用一年多D由195磅減到最輕169磅。
不過這兩年打回原形

引用:

為咩?

開頭睇標題,仲以為係老婆寫既。睇埋內文,先知係你講緊自己。

到咗中年,新陳代謝減慢,唔做運動真係比較容易肥。

我都有好多年既跑步習慣,真係變咗一個習慣,唔係為減肥而跑。希望你都慢慢領悟到跑步既樂趣!

引用:

為咩?

師兄平時鐘意玩咩先。
運動,休息,飲食,有目標要成功唔係無可能。👍👍

去健身啦!

引用:

為咩?

有人會信呢啲真相?
無相都可以有真相。

胡亂跑步 好快放棄

引用:
原帖由 記憶棉MC 於 2023-12-4 21:29 發表

加油,我都係為咗健康要介口。但好鬼食想食薯片
加油!多啲上來互相提點鞭策下!不過我尋晚都食咗半筒薯片😅

引用:
原帖由 pw689 於 2023-12-4 22:51 發表

哈哈,和我差不多
五年前用一年多D由195磅減到最輕169磅。
不過這兩年打回原形
師兄嗰時點減?你有成功經驗我估減返唔難💪💪

引用:
原帖由 橙小姐 於 2023-12-4 23:59 發表

開頭睇標題,仲以為係老婆寫既。睇埋內文,先知係你講緊自己。

到咗中年,新陳代謝減慢,唔做運動真係比較容易肥。

我都有好多年既跑步習慣,真係變咗一個習慣,唔係為減肥而跑。希望你都慢慢領悟到跑步既樂趣!
呢句係我代我老婆講😅
我前兩日都開始跑,但跑得十分鐘就冇,要行返屋企勁樣衰。今日晏少少再試下。

引用:
原帖由 dragon_bone 於 2023-12-5 00:27 發表

師兄平時鐘意玩咩先。
運動,休息,飲食,有目標要成功唔係無可能。👍👍
人愈大,啲喜好愈靜態。對運動休息飲食真係冇乜概念。龍哥有時間請不吝賜教。

引用:
原帖由 (ツ) 於 2023-12-5 03:34 發表

去健身啦!
諗住 join 24/7

引用:

為咩?

減肥先減三件事

無聊
壓力

它們是肥胖的原兇

引用:
原帖由 hk-water-talk 於 2023-12-5 04:07 發表

有人會信呢啲真相?
無相都可以有真相。
我都希望有朝一日可以有自信show off body

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]