• 瀏覽: 4,886
  • 回覆: 13
  • 追帖: 1
講真我就唔會流眼淚, 知道做人始終都要走, 人走了在心中
喊又如何

如果係病患病咗好耐,例如超過一年,我已經做哂心理準備的話,我係喊唔出。

引用:
原帖由 Demetrius 於 2023-12-3 16:42 發表

如果係病患病咗好耐,例如超過一年,我已經做哂心理準備的話,我係喊唔出。
其實喊先唔好,特別喺靈堂, 因為先人在靈堂見到親友 佢會唔捨得

引用:
原帖由 唔啱咀型 於 2023-12-3 16:11 發表

喊又如何
突然去世嗰啲會好傷心會喊

引用:
原帖由 Demetrius 於 2023-12-3 16:42 發表

咁傷心嘅

人係有感情,要適當宣洩。
宣洩完回復,生活仍然要繼續

有啲國家會笑喪,擺酒招待親朋。

個個人唔同,睇你係冷靜格定情感格

引用:

喊又如何
冷血

親人長期病患十多年,醫生本來話得返幾年命,但佢好叻,撐多一倍時間,早排安詳過身。屋企人有晒心理準備,對佢黎講似乎係解脫。

我老豆都訓左醫院半年先走,心理準備係有,但坐車趕去見最後一面途中收到電話話佢已走左,果一刻啲眼淚不受控咁流,一直流一直到落的士行到入病房

要喊就自然會喊,唔到果刻係唔會知

引用:

喊又如何
老人家即係老㗎啦,嗰啲笑喪有啲人未必流淚。

引用:

喊又如何
@聖利aaron
師兄老豆走左,喊到男兒淚

引用:

喊又如何
唔流淚,我重唔去送葬

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]