• 瀏覽: 4,331
  • 回覆: 14
本來我同男朋友冇打算去第2度影prewedding
但係見到各位sis既相真係好心動
我之前冇做過任何research
想問下可以去邊到拎到相關資訊?

婚展通常都會有好多, 慢慢揀, 唔好心急!

我2025 big day, 都未開始搵資料
但係我覺得你可以睇左消委會呢個report先
https://www.facebook.com/hongkongchoice/posts/pfbid0Kc9dSPWdGZ7CcnRPDF5PoR5pU9UEDZuEDSYEsZZxGntFk7mDYspEtp6rVEKrmheCl

打定個底, 知道到時要留意d咩野

樓主個report都幾有用, 同埋佢有海外婚攝公司比較
有需要既sis都值得課金睇睇

引用:
原帖由 kellywg70 於 2023-11-30 01:35 發表

https://www.facebook.com/hongkongchoice/posts/pfbid0Kc9dSPWdGZ7CcnRPDF5PoR5pU9UEDZuEDSYEsZZxGntFk7mDYspEtp6rVEKrmheCl

去外地影pre wedding真係要留意好多野
整個list出黎都未必列得哂
但係消委會呢篇文都講哂基本上要注意既野
同埋有機會出事既位, 好岩我地睇

我同老公揀左個report入面其中一間婚攝公司幫手, 見到消委會評分都高~
再諗返當時既經歷都好貼合現實~ 可信!

我咁岩都搵緊公司準備下年4月去日本影
而家有呢個report真係太好!!
即刻send左俾我男朋友, 佢都話有用
咁我地唔使盲頭烏蠅咁亂搵~

小心睇多幾間comment
我妹之前影個間, 唔可以話呃錢, 但係嚴重貨不對辦
俾錢買難受

引用:
原帖由 kellywg70 於 2023-11-30 01:35 發表

想知有無人睇過消委會個report入面d公司係唔係真係可靠?
我想去韓國影, 睇左好多間, 花多眼亂, 反而而家唔知點揀好

引用:

thank you sis!
我都知影婚紗相一定係麻煩, 但冇諗過咁多野要留意,
睇完報告, 而家可以慢慢再考慮

引用:
原帖由 iamandy117 於 2023-12-4 19:00 發表

想知有無人睇過消委會個report入面d公司係唔係真係可靠?
我想去韓國影, 睇左好多間, 花多眼亂, 反而而家唔知點揀好
我睇左, 你可以上網搵下d shop既comment再比較
消委會再highlight到好多比較要留意既重點
同埋可能有機會出事既point, 我覺得呢d都好有用, 你都要留意下

引用:
原帖由 lingman898 於 2023-12-5 17:11 發表

thank you sis!
我都知影婚紗相一定係麻煩, 但冇諗過咁多野要留意,
睇完報告, 而家可以慢慢再考慮
我都係無意之中見到原來今期月刊有講
上面仲有d收到投訴既個案做參考
希望大家都開開心心咁影靚靚pre wedding!

引用:
原帖由 iamandy117 於 2023-12-4 19:00 發表

我真係有訂同有睇過消委會個報告至share出黎架
我覺得入面評價既都好客觀, 真係可以用黎好好參考的

一定唔能急! 唔好貪平

搵朋友幫你拍好過啦

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]