• 瀏覽: 14,944
  • 回覆: 72
  • 追帖: 2
  • 分享: 1
自己中學學歷住公屋月入一萬零又年過三十幾,夠膽死要求個男人高薪厚職有層自己的樓。呢啲女人抵佢哋做一世老姑婆!


 
 
死唔斷氣


又嚟料


你就好啦,連想爭嘅機會都冇


[隱藏]
 
樓主,轉基是岸


女人! 爭黎做乜。
緊係爭仔啦!



做老姑婆都幾開心呀
再唔係養隻貓玩下
幾輕鬆



引用:
原帖由 Sheepgirl1234 於 2023-11-27 00:45 發表

做老姑婆都幾開心呀
再唔係養隻貓玩下
幾輕鬆
自欺欺人!



引用:
原帖由 星星笑 於 2023-11-26 11:29 發表

自己中學學歷住公屋月入一萬零又年過三十幾,夠膽死要求個男人高薪厚職有層自己的樓。呢啲女人抵佢哋做一世老姑婆!
不是離題,純粹有感而發。
1.其實主要問題係而家d女學歷同搵錢能力都高左,有d就覺得好巴閉吊高黎賣,睇高自己幾線,嫌d男人又無錢又無用,要求多多...學士要搵個碩士,碩士覺得自己巴閉個得degree既女仔...搵三五皮既,死要搵返個再多d既男人。 其實(希望救到d仲有救既姐姐們啦) 男人唔睇呢d架... 男人都係睇樣,身材,性格....學歷?唔好"same on me", 四大畢業已好夠,讀番書巴閉d?(驚你食太多洋腸),碩士?1st hon? So what? 至於搵幾錢,只要唔係少得離譜,大把卡數既,真係好次要..care你搵幾多既男人,你地都唔使恨....既然好男人都唔睇女人搵幾多,女人自以為好巴閉有乜用? 你搵三萬覺得正過搵兩萬既女,要搵個搵四五萬既男人...點解唔諗下錢,佢自己有,你果一皮野關佢乜x野事?仲未計你未必會使係佢身上...既然搵到錢大把女埋身,點解唔搵個樣靚身材正賢良淑德但搵兩萬、一萬既女,要考慮鼻哥窿向住人,自以為可以高價沽出搵三萬既普通貨色?(靚既晨早有大把男人溝) 好多盛女、甚至去到四十既,條件其實唔差,只係自視過高,demand 同 supply根本無交叉點... 話已至此,要插隨便... 果d左一句女人好叻,右一句男人好廢果d,慢慢呻好男人被搶哂啦,就算俾你執到個,好鬼俾你雞旦裏挑骨頭趕走...批評人容易,唔睇下自己乜貨色... 條路自己揀...xx唔好喊 Good luck...

[ 本帖最後由 kwoklso6 於 2023-11-27 01:14 編輯 ]



[隱藏]
 
女人梗系去濕平啦


男人生於香港,香港周邊嫁人要付男家禮金的韓妹、婚前溫柔體貼婚後畢恭畢敬的架妹、主動熱情的台妹,全部沒港男的份。 
 
港男把自己的金錢,花在自己喜好,是浪費是玩物喪志(「車」除外,因為男人玩車,可讓女人炫曬及接載女人,所以男人喜好中,「車」是少數鮮見女人批評的);港女把自己的金錢,花在自己喜好,是「我係自己賺錢買花戴,唔用男人錢,我係咪好女仔哩?」
 
港男打機是廢青;靠自己努力工作就會沒時間陪女朋友;拍拖時要有錢付雙計的吃飯看戲旅遊費用,攪不好還要送名牌手袋化妝品珠寶首飾,同時還要儲錢買樓,買不到樓就可能連戀愛機會都沒有;買到樓還要花錢花心思攪大龍鳳求婚,求到了,再要有錢擺酒、付禮金、渡蜜月、拍婚紗照,還要面對所謂接新娘的一大堆低趣味遊戲折磨,還要有錢生小孩、還要有錢週年去旅行、還要幫老婆拎手袋、還要出附屬卡給老婆、還要招呼岳父岳母、還要有情趣有幽默感、還要不能中年發福髮線後移、還要退休後伸手問老婆要錢….男人面對的責任、輿論指責、能力漸低後退出江湖那種慘淡,只會問「你愛唔愛我」、只會叫「月經生仔好慘」、只會投訴「女廁輪候時間長過男廁,是女男不平等」的女人,永不會明白。因為愛並不重要,說到底男人被要求得最多的還是物質。 
 
男性際遇不好的時候(大多指賺錢不多)會想,「最多咪唔結婚」。隨心做人,對父母生養死葬,對得起自己,更沒有對不起社會。 
 
女人際遇不好的時候就會想「最多咪嫁人」。如果本身財政、家事一團糟,處處需要人去照顧,東不成西不就的人,嫁人,不過是從一個家庭的包袱,轉讓成另一個家庭的包袱。所以,嫁人,又叫找個歸宿。 
 
女人天生投胎是easy mode,男人天生投胎是hard mode。「女人的不幸」也談得雞毛蒜皮。

[ 本帖最後由 kwoklso6 於 2023-11-27 01:15 編輯 ]



容許我講得咁極端。
不是惡意,純粹有感而發。
悲哀但無人明白既香港男女社會現象是,當香港社會地位同就業率男女差唔多,女人。唔洗靠男人養,佢地連婚都唔會結,港女唔好男人d錢,又無生理需求,睇下韓劇就滿足,男人無野同女可以交換,男人除愛性都要滿足,但港女乜都自己攪掂,錢又唔要,性需要又唔要,加上樓市貴,港女低慾望生活模或,香港草食女現象等同日本草食男現象,港男只能望門驚歎,試問香港點會唔會成為全球生育率最低,港女係全球最難溝既女仔,港男仲邊有生路行?
香港明明係女多男少,人地西遊記入面女兒國一見到唐惛僧入境就熱情款待、眼晴著燈咁,想傳宗接代。港女呢見到港男唔止無反應仲心裡抱怨:「點解我地港女咁叻都唔可以同港男同工同酬,憎死d香港男人!霸哂我地d工作機會,搵到錢洗靠你地d男人,我地d女人賺哂社會職場既錢自給自足一樣咁開心!」「港男死能開啦」之類相信係好多港女心入面既心聲,我相當驚訝和失望😱
____________________________________
我發覺,性對於香港女仕真係可有可無,或者咁講只係用嚟取悅男人幫佢地埋單換長期飯票
性需求真係男大多女人好多,至小香港係
超級無誤完全認同🤯🤯🤯🤯
我觀察過馬來西亞、台灣、內地、韓國、日本、
澳大利亞、越南、泰國、馬來西亞、新加坡、印尼既女仔,香港女仔對性係最冷淡最可有可無😱😖😣
內地女人對性都有一定需求,係發自內心想要
香港女人真係只求交差
香港明明係女多男少,人地西遊記入面女兒國一見到唐惛僧入境就熱情款待、眼晴著燈咁,想傳宗接代。港女呢見到港男唔止無反應仲心裡抱怨:「點解我地港女咁叻都唔可以同港男同工同酬,憎死d香港男人!霸哂我地d工作機會,搵到錢洗靠你地d男人,我地d女人賺哂社會職場既錢自給自足一樣咁開心!」「港男死能開啦」之類相信係好多港女心入面既心聲,我相當驚訝和失望😱🥹
所以點解我建議人溝大陸妹都唔好再溝香港妹就咁解
性方面唔夾都唔會開心,與其唔夾索性唔好開始



就地正法


[隱藏]
 
引用:
原帖由 星星笑 於 2023-11-26 11:29 發表

自己中學學歷住公屋月入一萬零又年過三十幾,夠膽死要求個男人高薪厚職有層自己的樓。呢啲女人抵佢哋做一世老姑婆!
月入一萬零既公屋男真係唔抵爭



鍵盤翻頁
左右