• 瀏覽: 6,348
  • 回覆: 10
我係不婚主義者,我有一個女朋友,而我同我女朋友都傾好左唔結婚
屋企人成日都追問我幾時結,我都好直接話佢知我唔會結婚,因為覺得結婚唔代表d咩
但早兩日我呀爸呀媽同我講話,如果我結婚就話比錢我買樓
老實講 要我買樓真係有d吃力,呢個條件真係幾吸引
但係我自己真係唔想結婚,我亦都冇同我女朋友提過呢件事
我好唔好為左有層樓而結婚

唓!你同你女友都好有共識唔結婚嘅啦!
就算你肯為層樓去結婚,你女友都唔肯制嘅啦!唔係咩!

引用:
原帖由 Shipon 於 2023-11-24 16:25 發表

我係不婚主義者,我有一個女朋友,而我同我女朋友都傾好左唔結婚
屋企人成日都追問我幾時結,我都好直接話佢知我唔會結婚,因為覺得結婚唔代表d咩
先結後離

好問題現在離婚結婚率係6比4,主要你問返你自己鍾意啲乜嘢?值唔值得博?

引用:
原帖由 Shipon 於 2023-11-24 16:25 發表

咁梗係買樓結婚啦,你哋係咪想唔生BB咋?

引用:
原帖由 曾經昔日 於 2023-11-25 02:55 發表

唓!你同你女友都好有共識唔結婚嘅啦!
就算你肯為層樓去結婚,你女友都唔肯制嘅啦!唔係咩!
為層樓結婚

引用:
原帖由 iceman7777 於 2023-11-28 09:34 發表

先結後離
咁佢即係冇半層樓?

引用:

結婚隻係多張紙,你可以同女朋友傾下,婚後可以一切如舊,各有各happy.

本來無一物   何處惹塵埃

以不變應萬變

應該要供既?

唔好結
又唔係外人比錢你買樓結婚
而你自己父母

唔會貪父母自己人既錢攞

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]