• 瀏覽: 32,754
  • 回覆: 17
  • 追帖: 1
本主題由 海邊的快樂小魚 於 2023-11-24 11:41 使用 提升卡
我爸今晚又問我細妹相識了1年,拍左拖4年,已經有5年時間,點解仲未結婚,我細妹都很苦惱點答佢,曾經一度想介紹內地男生俾我細妹,之後我細妹拒絕左
我爸太過心急想細妹快啲結婚,認為我細妹相識加拍拖已經有5年時間,好應該要結婚,我媽於是就問番我22號個晚去舊同事的婚宴,個舊同事同其丈夫由相識至拍拖,由拍拖到結婚,要用幾多年時間
我就話他們由相識到拍拖有4年多的時間,由拍拖到結婚有5年多的時間,前後總共約10年時間先做到,我仲話他們這一對曾經遭到他人反對,之後他們是以時間及行動去證明他們是真心相愛,最終他們有情人終成眷屬,拉埋天窗
我媽就批評我爸太過心急想我細妹結婚,我細妹同其男友由相識至拍拖1年時間,由拍拖至今有4年時間,總共都只係5年時間,是要俾啲時間佢哋以行動去證明我細妹及其男友是真心相愛,冇理由去拆散一對大好情侶,應該是繼續予以支持

你應該話埋個同事只搞婚宴而冇註冊添呀啉😹😹

引用:
原帖由 曾經昔日 於 2023-11-24 14:16 發表

你應該話埋個同事只搞婚宴而冇註冊添呀啉😹😹
佢哋在婚宴開始之前有證婚儀式,並在律師的見證下簽紙註冊結婚

引用:
原帖由 海邊的快樂小魚 於 2023-11-24 15:38 發表

佢哋在婚宴開始之前有證婚儀式,並在律師的見證下簽紙註冊結婚
你亞媽唔會知個婚宴過程嘅啉!說話任你講嘅啫!為免佢老人家(為你妹)擔心或煩住你,唔係有咁大作咁大咩!哈哈!

引用:
原帖由 海邊的快樂小魚 於 2023-11-24 10:38 發表

我爸今晚又問我細妹相識了1年,拍左拖4年,已經有5年時間,點解仲未結婚,我細妹都很苦惱點答佢,曾經一度想介紹內地男生俾我細妹,之後我細妹拒絕左
我爸太過心急想細妹快啲結婚,認為我細妹相識加拍拖已經有5年時間,好應該要結婚,我媽於是就問番我22號個晚去舊同事的婚宴,個舊同事同其丈夫由相識至拍拖,由拍拖到結婚,要用幾多年時間
我就話他 ...
你亞妹幾多歲呀

而家都唔流行結婚住埋就算啦

引用:
原帖由 月華敏棋之遺憾 於 2023-11-27 10:03 發表

你亞妹幾多歲呀
31歲

引用:
原帖由 海邊的快樂小魚 於 2023-11-24 10:38 發表

我就話他 ...
拍咗拖4年都冇散可以結婚了,你爸爸冇錯。
有D人拍拖一兩年就結婚了

三十一歲仲唔結婚算大年紀了

4年了,男若無心,女便要下狠心了 

如果無心結婚,就無謂浪費大家時間,女人青春有限

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:

我就話他 ...
你可以咁樣答

31歲女?拍左5年?仲未結婚?
你父母梗係擔心啦
男人方面就梗係唔急 最好唔好搞結婚
不過女人就唔係咁講 萬一被飛就真好難再搵男人要了

引用:
原帖由 海邊的快樂小魚 於 2023-11-27 13:16 發表

31歲
年紀都唔細, 都要向男友表示下將來點, 時間係唔等人㗎 !

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]