• 瀏覽: 2,310
  • 回覆: 16
  • 追帖: 1
呢排先發現原來透明質酸都有supplement…
想問下有冇sis食過?食咗皮膚係咪真係會水潤d?
我自己日日敷mask皮膚都仲係好乾…
前排諗過打針但又見有美容院打針出事… 搞到我都唔敢打住…

引用:
原帖由 asfdshfgj 於 2023-11-23 15:27 發表

呢排先發現原來透明質酸都有supplement…
想問下有冇sis食過?食咗皮膚係咪真係會水潤d?
我自己日日敷mask皮膚都仲係好乾…
前排諗過打針但又見有美容院打針出事… 搞到我都唔敢打住…
食落肚我真係仲唔敢
寧願打針,搵個好醫生打就冇事啦
我都打左幾年

食過2盒,覺得無特別。仲不如平時飲多幾杯水仲好…  
而且supplement都唔可以亂食,食得多對身體都唔好

引用:
原帖由 iamkittylam 於 2023-11-23 17:43 發表

食過2盒,覺得無特別。仲不如平時飲多幾杯水仲好…  
而且supplement都唔可以亂食,食得多對身體都唔好
講真都唔知有無負作用,而且見D新聞話呢D透明質酸Supplement就算食左落肚,有幾多成去左皮膚度都唔知

好似都唔一定要打針先得
我見依家有部機都可以刺激到皮膚自己生透明質酸,仲自己生collagen

引用:
原帖由 HotissueAA 於 2023-11-23 17:33 發表

食落肚我真係仲唔敢
我都打左幾年
你係邊度打開?

引用:
原帖由 Marvisso 於 2023-11-25 00:03 發表

你係邊度打開?
我搵羅醫生打,係朗豪坊

引用:
原帖由 藥水3千 於 2023-11-24 16:27 發表

好似都唔一定要打針先得
我見依家有部機都可以刺激到皮膚自己生透明質酸,仲自己生collagen
請問係邊部??秋冬我好需要,皮膚好乾

食左落去挖唔翻出嚟...我寧願打針..衰左仲可以溶翻

引用:
原帖由 HotissueAA 於 2023-11-23 17:33 發表

食落肚我真係仲唔敢
我都打左幾年
打咩針

引用:
原帖由 MandekBB 於 2023-11-27 18:34 發表

請問係邊部??秋冬我好需要,皮膚好乾
BTL Exion 我都係見有sis讚呢部先再自己上網睇,原來係新一代既眼袋槍
見佢都幾全能,又可以保濕,又可以做到firming同提升皮膚彈性咁
我自己都book咗下個禮拜做face + eye,到時報告俾大家

引用:
原帖由 藥水3千 於 2023-11-29 17:48 發表

BTL Exion 我都係見有sis讚呢部先再自己上網睇,原來係新一代既眼袋槍
見佢都幾全能,又可以保濕,又可以做到firming同提升皮膚彈性咁
我自己都book咗下個禮拜做face + eye,到時報告俾大家
呢部Exion試得過,不過暫時唔多地方入左呢部新機,要搵

引用:
原帖由 lingman898 於 2023-11-24 16:13 發表

講真都唔知有無負作用,而且見D新聞話呢D透明質酸Supplement就算食左落肚,有幾多成去左皮膚度都唔知
咁講都有道理既...

引用:
原帖由 wscarol 於 2023-11-28 12:36 發表

食左落去挖唔翻出嚟...我寧願打針..衰左仲可以溶翻
如果搞到要去溶都慘啦...

引用:
原帖由 藥水3千 於 2023-11-29 17:48 發表

我有fd係做美容院,佢話佢地自己都有試過呢部
做完幾次之後feel到皮膚真係冇之前咁乾燥,做眼既效果好好
因為佢係會刺激返你皮膚自己生透明質酸,膠原同埋彈力蛋白,實在過齋導入個種,會持久d

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]