• 瀏覽: 90,416
  • 回覆: 52
最近知道自己有咗,真係好開心 
因為同老公想要好耐啦,終於收到呢份禮物 
點知一嚟就打孖上...呢個就真係預料之外
本身諗住一個嘅話就會順產,可以慳啲,但呢家兩個諗緊開唔開刀好...
第一次生BB,所以想問下大家意見,唔該晒先!

引用:
原帖由 phoebesono 於 2023-11-22 11:01 發表

本身諗住一個嘅話就會順產,可以慳啲,但呢家兩個諗緊開唔開刀好...
如果有Budget
唔洗諗當然係開刀啦

引用:
原帖由 陽光宅女 於 2023-11-22 11:28 發表

如果有Budget
唔洗諗當然係開刀啦
開刀又用麻藥, 又要割

應該係天然方法係最好

有D人身體未必接受到順產
樓主本身身體OK嗎?

引用:
原帖由 phoebesono 於 2023-11-22 11:01 發表

孖胎就真係要諮詢醫生嘅意見

引用:

有錢又孖胎最好就開刀啦,始終兩個小朋友,危險性又會高啲

如果身體OK嘅,有得順產就盡量順產啦,始終開刀好傷身

引用:
原帖由 陽光宅女 於 2023-11-22 11:28 發表

如果有Budget
唔洗諗當然係開刀啦
上網睇都幾貴 我仲要孖胎添
而且又唔知邊個醫生手勢好 驚網上留言信唔過

引用:
原帖由 有效橢圓的秋葵 於 2023-11-22 11:35 發表

開刀又用麻藥, 又要割

應該係天然方法係最好
但係驚身體捱唔到
我唔算係好健康果種 平時都手腳冰冷
食咗中藥調理咗一輪先好返D

險俾醫生評估吓~順產、開刀邊樣對你最安全咪得囉!

引用:
原帖由 phoebesono 於 2023-11-22 18:02 發表

上網睇都幾貴 我仲要孖胎添
而且又唔知邊個醫生手勢好 驚網上留言信唔過
如果真係好多人讚嘅又唔怕嘅
你可以入吓啲媽媽Group睇吓
不過搵私家醫生記得要計埋分娩包含咗嘅手術費、麻醉師同埋兒科醫生費

引用:

請醫生俾意見吧
現時醫生大多都是鼓勵開刀
加上有2個, 危險性應該比較高

引用:
原帖由 陽光宅女 於 2023-11-23 11:04 發表

如果真係好多人讚嘅又唔怕嘅
你可以入吓啲媽媽Group睇吓
不過搵私家醫生記得要計埋分娩包含咗嘅手術費、麻醉師同埋兒科醫生費
多謝你意見呀!
不過我老公好似唔係幾想我開刀
始終都唔平 同埋為咗生bb啲開支都大咗
想慳得就慳喎

引用:
原帖由 ipong926 於 2023-11-23 11:32 發表

請醫生俾意見吧
現時醫生大多都是鼓勵開刀
加上有2個, 危險性應該比較高
都係呀 我見我frd之前都係開刀
佢陀bb時都成日見暈 冇氣順產2個

問醫生意見

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]