• 瀏覽: 12,540
  • 回覆: 23
人年紀越大係唔係會越仁慈嘅呢?
我覺得我亞哥善良咗勁多呀!都覺得我媽咪改變咗勁多呀!又都係對我好過以前太多太多啦!真係好啦!

睇乜人啦,不過人老左都冇以前咁惡

不一定,有些老人要求別人讓座時,態度好兇惡

引用:
原帖由 曾經昔日 於 2023-11-18 01:49 發表

我覺得我亞哥善良咗勁多呀!都覺得我媽咪改變咗勁多呀!又都係對我好過以前太多太多啦!真係好啦!
唔係前排先畀面色你睇, 要你買隻貴啲嘅金器

引用:
原帖由 bringtomind 於 2023-11-19 14:42 發表

唔係前排先畀面色你睇, 要你買隻貴啲嘅金器
貴嘅金鏈唔關唔仁慈事 關貪心事咋!係恰完我肯對返我好呢種仁慈呀!

引用:
原帖由 曾經昔日 於 2023-11-19 16:07 發表

貴嘅金鏈唔關唔仁慈事 關貪心事咋!係恰完我肯對返我好呢種仁慈呀!
我仲以為係對你手下留情, 所以你先覺得佢哋仁慈咗

咁樣好似唔關係咪仁慈事……

當然不是啦,有很多持老賣老打橫行,例如尾國腫痛敗登非常好戰,供火燒油生靈塗炭,他無動於中,你說吧年紀大是否仁慈?

引用:
原帖由 曾經昔日 於 2023-11-18 01:49 發表

恭喜哂,守得雲開見月明

引用:

可以係, 也可以唔係, 都係睇人

改個名就得,就叫熊樹仁。

呢隻唔係仁慈,係成熟

得閒去地鐵站睇下d 老人家搶最後一份免費報紙,搶到面都紅埋就知佢地有幾仁慈
p.s:真人真事,見到兩老係地鐵站為左份免費報紙扯到爛咁滯

拜登夠老了吧。佢有否變得仁慈咗?還在大量提供殺人武器俾以色列去種族滅絕巴勒斯坦平民呢?

引用:

可能有少少

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]