• 瀏覽: 8,798
  • 回覆: 32
我同老公結咗婚3年仲未有BB,試左成年用紅D計排卵量體溫咩都做齊都係唔中,去睇婦科檢查先知原來我單邊輸卵管閉塞再加埋卵巢多囊,我自然懷孕嘅機率等於零,真心灰到一個點,醫生已經寫咗封轉介信俾我排不育,但我係咪要行人工呢條路?有冇jm可以分享下?

大把人IVF啦,不過都唔包生

引用:
原帖由 默默的路人 於 2023-11-14 17:37 發表

我同老公結咗婚3年仲未有BB,試左成年用紅D計排卵量體溫咩都做齊都係唔中,去睇婦科檢查先知原來我單邊輸卵管閉塞再加埋卵巢多囊,我自然懷孕嘅機率等於零,真心灰到一個點,醫生已經寫咗封轉介信俾我排不育,但我係咪要行人工呢條路?有冇jm可以分享下?
年輕嘅咪再等下。
香港人太大壓力!

唔好灰心啦,其實而家科技咁發達,除左做ivf仲有其他方法,你想係香港、大陸、泰國、台灣乜地區做都到,一定有機會做媽媽架

引用:
原帖由 默默的路人 於 2023-11-14 17:37 發表

親人都係人工,係漫長既路,加油

引用:
原帖由 Catsinging 於 2023-11-14 19:29 發表

大把人IVF啦,不過都唔包生
問過仲要都唔平

引用:
原帖由 小小人LO 於 2023-11-15 14:07 發表

唔好灰心啦,其實而家科技咁發達,除左做ivf仲有其他方法,你想係香港、大陸、泰國、台灣乜地區做都到,一定有機會做媽媽架
真心灰,見身邊朋友個個結完婚都好快有,成日比親戚朋友問到我哋口啞啞,我奶奶就成日比說話我聽,我都成日問個天點解會選中我,中咗一樣唔想中嘅嘢,仲要連中2元,公司抽獎又唔見中過

引用:
原帖由 shortlamlam 於 2023-11-15 16:57 發表

親人都係人工,係漫長既路,加油
多謝你

引用:

啲人話唔好諗咁多就會生到

我知道輸卵管塞左應該通吾翻,
就算通翻都可能又塞,
我都建議索性做IVF機會仲大,
你幾多歲?

sad

加油呀

有冇試過睇中醫調理下個身體?

引用:
原帖由 黃昏Cute大樹 於 2023-11-16 14:32 發表

我知道輸卵管塞左應該通吾翻,
就算通翻都可能又塞,
我都建議索性做IVF機會仲大,
你幾多歲?
我今年34了,過多幾個月就踏入高齡階段,之前成日以為自己會好快有,點知原來自己不育,好後悔點解咁遲先做檢查。醫生都冇講可以通輸卵管,直接就叫我去排不育科,可能覺得唔好再嘥時間。

引用:
原帖由 默默的路人 於 2023-11-15 21:07 發表

問過仲要都唔平
港大中大私家係貴架

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]