• 瀏覽: 8,985
  • 回覆: 19
老豆退休後成日發脾氣,上月底無端端發脾氣吾出聲黑面,直至今日都仲發緊脾氣。但吾知佢嬲咩,搞到成家人都吾開心,日日睇佢面色做人,又驚老豆會突然爆發嘈交發晒癲甘。。。老豆發脾氣每一次都係”佢覺得老母做錯事,吾合佢意”,問題係我做旁觀者都吾知老母做錯啲咩,真係難搞。

引用:
原帖由 友善嚴厲的竹筍 於 2023-11-10 15:16 發表

老豆退休後成日發脾氣,上月底無端端發脾氣吾出聲黑面,直至今日都仲發緊脾氣。但吾知佢嬲咩,搞到成家人都吾開心,日日睇佢面色做人,又驚老豆會突然爆發嘈交發晒癲甘。。。老豆發脾氣每一次都係”佢覺得老母做錯事,吾合佢意”,問題係我做旁觀者都吾知老母做錯啲咩,真係難搞。
相見好同住難好多所謂親人跟本就喺最想你死嘅人

我老豆有時都好麻煩,個人好心急,又燥,一講就要即刻做,即刻有,慢啲都唔得🙈

引用:
原帖由 友善嚴厲的竹筍 於 2023-11-10 15:16 發表

係咁嘅啦,
人就係犯賤,
唔中意安樂,
中意嘈嘈閙鬧過日子~

你老豆太悶吧'

唔好退啦咁

有無定時比錢佢出去散吓心,去吓旅行丶搵d嗜好,就唔得閒嘈

引用:

你老竇係咪盟塞嗰隻?

引用:
原帖由 南非王子 於 2023-11-11 17:35 發表

唔好退啦咁
繼續返工

引用:
原帖由 大雀躍的作業 於 2023-11-13 13:48 發表

有無定時比錢佢出去散吓心,去吓旅行丶搵d嗜好,就唔得閒嘈
真,無錢發窮惡,生果金好少錢,好多唔敢出街。我都有個,但我兄弟有本事買哂樓搬離屋企,我死剩種。

你每個月俾三千其實已經解決左。

我公司講明可以做到70歳,仲有廿五年漄

可能太悶,咪多時間留意無謂野
同佢傾下,或者比多d家用

咁麻煩成日發脾氣

應該係男性更年期, 人會好燥 !

退休後無寄託,
要揾d野做

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]