• 瀏覽: 7,319
  • 回覆: 43
  • 追帖: 1
最近返咗份新工,身邊啲女同事睇落都好細個,傾計後發現大部分都過咗30…其實我自己都仲有啲時間先到3字頭,但係佢哋好多人都以為我大過曬佢哋…我估應該都係因為我個樣老啦,化妝都睇到我皮膚差,每日返工都覺得自己被比下去

我問過幾個朋友都叫我去打針,話好common,但我好驚打針,一諗到個樣可能好膠就唔想打,如果依家已經打針,第時老啲就冇辦法keep到……靠做機係咪真係整唔firm塊面呢?我覺得自己因為塊面好"lip",所以咁顯老

如果驚打針就直接去做emface or thermage
係貴少少但可以last for 1年

可以做機 但都要做啲貴啲既機

我面上啲虎紋都好深,加上天生皮膚好黃,一曬就黑,30出頭已經好似個中年師奶,用skincare都冇用

引用:
原帖由 siuwan_f 於 2023-11-8 09:55 發表

我面上啲虎紋都好深,加上天生皮膚好黃,一曬就黑,30出頭已經好似個中年師奶,用skincare都冇用
皮膚好黑就真係要打激光去黃同保養
試下fotona laser, 治療師都係600蚊左右一次

引用:
原帖由 秋天原始的婆仔 於 2023-11-8 18:14 發表

皮膚好黑就真係要打激光去黃同保養
試下fotona laser, 治療師都係600蚊左右一次
fotona laser, 治療師都係600蚊左右一次
where?

inmode  
促進膠原蛋白再生/改善皮膚彈力/收緊脂肪細胞

The FX uses RF radiofrequency technology to deliver heat to the deeper layers of the skin, stimulating collagen production and tightening loose or sagging skin.

️Forma, on the other hand, is a single treatment that is specifically designed for skin tightening on the face and neck. 

引用:
原帖由 ginger.333 於 2023-11-9 10:09 發表

fotona laser, 治療師都係600蚊左右一次
where?
beauskin

引用:
原帖由 Leonaa 於 2023-11-9 09:51 發表

我以前都有開針,不過始終係入侵性,我怕每年咁打會積咗好多物料喺皮膚下面,加上成日要按摩好鬼煩,我就上年開始冇再打。上個月join咗個療程係包曬stellar M22、thermage同ultherapy,今次做咗thermage覺得緊緻咗啲同蘋果肌都飽滿咗,啲fd見到都有效果
積咗好多物料喺皮膚下面--如果擔心,其實打透明質酸就可以吸收哂

引用:
原帖由 siuwan_f 於 2023-11-8 09:55 發表

用skincare都唔知要幾耐先有效,我而家好驚殘得好快啊

引用:
原帖由 新生迷失的月光 於 2023-11-8 01:26 發表

可以做機 但都要做啲貴啲既機
有咩係屬於貴d既機?

引用:
原帖由 Leonaa 於 2023-11-9 09:51 發表

我以前都有開針,不過始終係入侵性,我怕每年咁打會積咗好多物料喺皮膚下面,加上成日要按摩好鬼煩,我就上年開始冇再打。上個月join咗個療程係包曬stellar M22、thermage同ultherapy,今次做咗thermage覺得緊緻咗啲同蘋果肌都飽滿咗,啲fd見到都有效果
同一個療程有咁多樣嘢做?但係要每個月都keep住做咪好貴囉?你本身係想改善啲咩去做?

引用:

可心pm 資料 !thanks

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]