• 瀏覽: 6,508
  • 回覆: 23
呢一年黎壓力都好大,諗左一排決定自己去個旅行散下心
已經買左機票去日本,點知同左個同事講黎緊請假去旅行(要夾唔好撞假,唔係都唔想同佢講)
個同事問返我同邊個去,我咪答佢我自己一個去日本
點知佢一句問返我係咪冇朋友....佢話一個人去旅行真係好奇怪...
果下真係好無奈,我覺得一個人去旅行係我自己鐘意既事,亦唔代表我冇朋友
一個人就唔可以去旅行嫁咩?唔明怪係邊囉...

I have been 一個人去旅行 most of the time for 20 years.

Really enjoy it.

之前我一個人去左十個月行。。。

你答佢,我budget旅行,好難先搶到張hkexpress $0蚊機票,真係好抵,剩係俾$600燃油附加費同機場稅。我咁樣玩已經去左東京,大板,首爾,上海,xxx,xxx。。。

然後話你鍾意去邊度玩,下次見到話你知丫。。。完。

一個人去 唔洗就黎就去 都唔錯呀

引用:
原帖由 溫柔體貼 於 2023-11-3 12:44 發表

已經買左機票去日本,點知同左個同事講黎緊請假去旅行(要夾唔好撞假,唔係都唔想同佢講)
點知佢一句問返我係咪冇朋友....佢話一個人去旅行真係好奇怪...
果下真係好無奈,我覺得一個人去旅行係我自己鐘意既事,亦唔代表我冇朋友
唔係嘅,好多人一個人去旅行啦。

引用:

唔洗理佢,D人見識少

引用:
原帖由 無私豁達的薯片 於 2023-11-3 23:19 發表

米就係,自己中意行邊食咩自己話晒事

自己識路,又唔需要同人傾講既話,一個人去旅行就唔係問題的

唔一定。我喜歡一個人四圍去。

引用:
原帖由 AKB-48 於 2023-11-4 09:30 發表

唔洗理佢,D人見識少
X2

引用:

通常呢種情況我都會敷衍了事,一個人去邊有咩所謂,人多反而煩

我咁多年都經常一個人去旅行, 咁樣唔等如冇朋友喎! 反而有朋友叫我帶埋佢去添.
唔洗在意其他人嘅說話, 又唔係犯法, 自己喜歡就得喇. 
祝你旅行愉快.      

一人旅行唔代表冇朋友,但喺2人或以上,好玩d

引用:
原帖由 無私豁達的薯片 於 2023-11-3 23:19 發表

但是我更鐘意帶著心愛嘅女生一起去旅行,這樣才有幸福嘅感覺,但是遺憾的是,我冇女朋友😃

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]