• 瀏覽: 3,503
  • 回覆: 11
  • 追帖: 1
我同佢係long d黎
佢係台灣人, 上個月我去左台北玩同佢提早過生日,佢講唔舒服腰痛基本每日都係自己出玩,佢早午晚餐飯都係我去買返酒店同佢一齊食。只係有一日同佢食生日飯比左訂就照去。  

果日同佢食完生日飯見面行路怪怪啦, 佢開頭都唔出聲, 之後先同我講佢扭親條腰痛, 返到酒店問佢要唔要去睇醫生佢講唔洗禁就同佢貼左d止痛膠布, 禁第二日朝我問佢點你出唔出去, 佢講佢唔出好要休息, 我就自己出去行下。

到左個trip最後第三日朝早, 我問佢你今日會唔會同我出去, 佢又講唔出, 我緊忍唔到就同佢嘈交, 你有咩又唔講, 想點又唔出聲  但對外對內都態度有唔好一d就係到發皮四黑面,佢成日要我估問多2句就覺得我煩, 有時點估得啱佢諗緊咩,又講我多心無理取鬧到佢發火,講自己都唔想日日係酒店但無計。 當然2個都係火爆又唔認錯服軟。我就無再理佢自己出左去, 晚上都係我買野返酒店食。

到左最後一日既full day, 朝日我就問佢你今日會唔會出去, 佢又講唔出,我再問佢你夜晚會唔會同我一齊出去食飯(本來我係book左位) ,佢又講唔去, 禁我cancel左booking啦, 我講不如唔行遠去酒店附近食,佢又講唔出, 我講最後一餐晚都唔出去, 我最後死死地氣講我出完去夜晚買野返黎食啦。 我就出去睇下食咩,我諗諗下不如買野食比佢食睇下佢點啦, 返到酒店佢粒聲唔講就連人帶行李自己走左,當然會火發問佢係咪要分手,佢一句都無講直接block哂所以野, 當然有text佢講要分手講一句之後block左我咪得啦, 做咩要逃避。

返到黎冷靜左幾日, 諗返其實大家都有唔啱。佢又收收埋埋唔講出黎, 當然我同佢嘈交講左d太傷人既說話,全部只係係自己角度諗又唔識係佢角度諗服下軟。

我提起勇氣text佢講我同佢道歉講左d太傷人, 自己太情緒差控制唔到, 最後問佢要不要大家重新開始, 如果佢諗清楚完唔想就回一句 "不可以"就做結局。

但佢到依家都無覆我 T..T

我唔想之後後悔, 你地講我on9都好, 明知到佢唔會講, 但我盡左力, 由佢自己慢慢諗迫唔到,就由天注定。

p.s. 佢既性格係典型月亮天蠍座 (星座野只係講下)

依家點呀?

引用:
原帖由 1QUEEN 於 2023-11-3 03:03 發表

依家點呀?
繼續斷聯
唉~ 我咩都做唔到呀,要做都做盡了又要保持適當距離感同空間呀 😮💨😮💨😮💨

引用:
原帖由 檸檬酸軟 於 2023-11-3 13:13 發表

繼續斷聯
唉~ 我咩都做唔到呀,要做都做盡了又要保持適當距離感同空間呀 😮💨😮💨😮💨
可能唔鍾意你啦?

引用:
原帖由 1QUEEN 於 2023-11-3 15:47 發表

可能唔鍾意你啦?
第六感覺得係, 唔鍾意要分手起碼說一句先係真男人

引用:
原帖由 檸檬酸軟 於 2023-11-3 22:44 發表

第六感覺得係, 唔鍾意要分手起碼說一句先係真男人
咁你係女嘅容易搵好多,唔使理佢啦。

引用:
原帖由 1QUEEN 於 2023-11-4 00:40 發表

咁你係女嘅容易搵好多,唔使理佢啦。
係呀, 只係要點時間慢慢放下
佢自己都唔願意面對, 就算佢有另一個可能結果都一樣

引用:
原帖由 檸檬酸軟 於 2023-11-4 13:57 發表

係呀, 只係要點時間慢慢放下
佢自己都唔願意面對, 就算佢有另一個可能結果都一樣
當佢唔存在算啦

引用:
原帖由 1QUEEN 於 2023-11-4 14:01 發表

當佢唔存在算啦
你講得啱, 佢就係唔想一齊

引用:
原帖由 檸檬酸軟 於 2023-11-4 14:33 發表

你講得啱, 佢就係唔想一齊
無謂再差佗歲月

精彩故事

地區不同

應該分手吧

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]