• 瀏覽: 2,427
  • 回覆: 13
之前睇xhs話大陸好興面部瑜伽…
買部面部按摩機
鍛練面部40幾個肌肉 可以瘦面…
有冇sis做過 唔知得唔得呢…

真係有用咩?

面部瑜伽我都晚晚有做下
真係有用
不過自己都有出去做機,emface ulthera thermage都試齊

似係交智商稅 lol
多數係買完唔用
一係就用一排又放埋一邊

真係冇咁嘅恆心 又唔知有冇用
同埋亂咁按 小心愈按愈鬆

做過冇咩用囉

我都覺得面係同身體一樣
都係要Keep先得
你面部肌肉有彈性夠firm 先望落夠緊致
咩面部操多數都係按幾下無咩用

之前有間美容院個brand咪粉紅色嘅
好似有推個facegym treatment
就係做肌肉彈性同承托力?

引用:
原帖由 qweasd223 於 2023-10-20 09:03 發表

之前有間美容院個brand咪粉紅色嘅
好似有推個facegym treatment
就係做肌肉彈性同承托力?
係咪講VIXXX?我有做丫
佢係一個treatment 包 3部機 最主要個部係做肌底承托力
再包埋RF同hifu 如果樓主想瘦面都幾好

引用:
原帖由 chilong2233 於 2023-10-21 00:45 發表

佢係一個treatment 包 3部機 最主要個部係做肌底承托力
可以一次見效?

引用:
原帖由 kkmanchu 於 2023-10-22 17:34 發表

可以一次見效?
佢屬於輕醫美,冇醫美機咁痛, 但1次都好有效果
當係日常保養keep住做下效果會更好~
我記得我係做咗第3~4 次 蘋果肌已經見到明顯pump起左,下巴位都firm左
雙下巴都冇咁明顯

引用:
原帖由 chilong2233 於 2023-10-23 03:38 發表

佢屬於輕醫美,冇醫美機咁痛, 但1次都好有效果
當係日常保養keep住做下效果會更好~
我記得我係做咗第3~4 次 蘋果肌已經見到明顯pump起左,下巴位都firm左
雙下巴都冇咁明顯
打針唔會快d咩?

引用:
原帖由 濕濕象 於 2023-10-23 18:59 發表

打針唔會快d咩?
其實平時都冇咩treatment係包埋下巴位架
對比打針 做呢款機真係做到好自然既心型面

引用:
原帖由 chilong2233 於 2023-10-21 00:45 發表

同vitaxx一樣既機我係beauskxx都有做過
join plan既話都唔算太平,不過係真係有用既

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]