• 瀏覽: 6,363
  • 回覆: 32
  • 追帖: 1
有冇sis就算用得多面膜都少好容易出油?唔知係咪加上夏天成日曬住皮膚,搞到成日都覺得好乾,搽完skincare都唔吸收,想試下做MIIO肌底還原,有冇sis試過好唔好?

呢間好似好多明星同KOL幫襯
有機會都想去做下
我膚質本身唔好
好擔心過咗30歲皮膚更加差 救唔翻

我做過呀,4月開始做第一次,做到第3次發覺搽護膚品吸收得好咗,就算全日冇補妝,T zone都唔會喪出油,個treatment真係有用

引用:
原帖由 sophiaccso 於 2023-10-11 09:57 發表

我做過呀,4月開始做第一次,做到第3次發覺搽護膚品吸收得好咗,就算全日冇補妝,T zone都唔會喪出油,個treatment真係有用
都要做幾次先有明顯功效

引用:
原帖由 jacowong 於 2023-10-10 16:26 發表

有冇sis就算用得多面膜都少好容易出油?唔知係咪加上夏天成日曬住皮膚,搞到成日都覺得好乾,搽完skincare都唔吸收,想試下做MIIO肌底還原,有冇sis試過好唔好?
不如直接做themage,刺激膠原增生仲好

引用:
原帖由 急促擔憂的蘿蔔 於 2023-10-10 18:06 發表

呢間好似好多明星同KOL幫襯
有機會都想去做下
我膚質本身唔好
好擔心過咗30歲皮膚更加差 救唔翻
我都就快踏入三字頭,而家皮膚乾,覺得臉上有啲乾紋明顯咗,用skincare又吸收唔到,唔知點算

引用:
原帖由 sophiaccso 於 2023-10-11 09:57 發表

你皮膚本身有咩問題所以去做架?我因為皮膚乾乾地,感覺已經冇以前咁有彈性,所以先不斷補水… 做完個效果keep唔keep得到?

引用:
原帖由 秋天加加速水樽 於 2023-10-11 17:56 發表

不如直接做themage,刺激膠原增生仲好
thermage唔係收輪廓收緊皮膚咋咩

引用:
原帖由 jacowong 於 2023-10-12 10:05 發表

你皮膚本身有咩問題所以去做架?我因為皮膚乾乾地,感覺已經冇以前咁有彈性,所以先不斷補水… 做完個效果keep唔keep得到?
我係混合性皮膚,毛孔都好明顯,要化厚啲粉底先遮到,我做第一次療程之前,治療師有幫我做過詳細皮膚分析先,佢個treatment冇限你做咩,係按照返你皮膚有咩問題,再做相對應嘅護理改善,我下個星期都準備去做第4次,希望皮膚越嚟越好

我覺得miio skin幾好,淨係sell咗我一兩句,我話唔需要佢地都仲好好禮貌。我自己因為有啲位有凹凸洞,比較容易敏感但係想做到美白,所以去做肌底還原,我so far做過兩次感覺都幾好,以前連續化足幾日妝嘅話,就好大機會出暗瘡,估唔到做咗兩次已經有料到,只會生一兩粒細瘡瘡,上個月去旅行化足一個星期妝都冇敏感,依家唔食A酸都控制到唔爆瘡

引用:
原帖由 jacowong 於 2023-10-12 10:06 發表

thermage唔係收輪廓收緊皮膚咋咩
唔係嫁
可以改善皮膚質素

引用:
原帖由 sophiaccso 於 2023-10-13 10:04 發表

我係混合性皮膚,毛孔都好明顯,要化厚啲粉底先遮到,我做第一次療程之前,治療師有幫我做過詳細皮膚分析先,佢個treatment冇限你做咩,係按照返你皮膚有咩問題,再做相對應嘅護理改善,我下個星期都準備去做第4次,希望皮膚越嚟越好
咁個treatment可唔可以淨係做一次?做機嗰陣有冇好似打pico咁好痛?

引用:
原帖由 cojeanco 於 2023-10-16 10:11 發表

我覺得miio skin幾好,淨係sell咗我一兩句,我話唔需要佢地都仲好好禮貌。我自己因為有啲位有凹凸洞,比較容易敏感但係想做到美白,所以去做肌底還原,我so far做過兩次感覺都幾好,以前連續化足幾日妝嘅話,就好大機會出暗瘡,估唔到做咗兩次已經有料到,只會生一兩粒細瘡瘡,上個月去旅行化足一個星期妝都冇敏感,依家唔食A酸都控制到唔爆瘡
停咗A酸都改善到暗瘡好好啊,我食過一段時間,為咗控油,但相反食完唔出油,塊面乾上加乾,辛苦到不得了,停咗嗰排皮膚好差,要成兩三個星期先適應到

引用:
原帖由 jacowong 於 2023-10-17 10:08 發表

咁個treatment可唔可以淨係做一次?做機嗰陣有冇好似打pico咁好痛?
冇話唔得嘅,我都有問過治療師,佢話有啲客做得一次,但呢個treatment係幫你改善肌底膚質,如果齋做一次效果冇咁好,只係改善到表面問題,所以做到4-5次就會見到皮膚真係唔同咗。同埋佢冇用好高能量嘅機,所以做嘅時候冇咩感覺,做完唔會紅噹噹或者痛

引用:
原帖由 sophiaccso 於 2023-10-18 10:13 發表

冇話唔得嘅,我都有問過治療師,佢話有啲客做得一次,但呢個treatment係幫你改善肌底膚質,如果齋做一次效果冇咁好,只係改善到表面問題,所以做到4-5次就會見到皮膚真係唔同咗。同埋佢冇用好高能量嘅機,所以做嘅時候冇咩感覺,做完唔會紅噹噹或者痛
做一次要幾錢架?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]