• 瀏覽: 4,465
  • 回覆: 12
請教,大家有情傷大約要幾耐先會好,點解我成日都忘記唔晒,好抑鬱。

引用:
原帖由 情傷 於 2023-10-4 12:35 發表

請教,大家有情傷大約要幾耐先會好,點解我成日都忘記唔晒,好抑鬱。
冇得好,只會愛上另一個,令這些傷勢減輕

唔駛刻意忘記,當佢係居住遠方一個親友,只有開心回憶,不提傷痛。

引用:

情傷就好像臉上的疤痕, 很怕照鏡望見, 但又要去照, 看看有幾傷, 希望慢慢變淺, 事實卻陪著自己一世。

有人會把這道傷痕視為人生經歷的印記, 把自己變得更強大!

引用:

淨係忘記呢兩隻字你已經收得皮

或者你可以響版搵到某個神手講過關於你當前問題的基本理論
在下都知佢講過乜,但真心唔想執任何人口水尾,唔該晒
在下對此除左笑都冇咩好做🤣

中咗六合彩就冇事

引用:

情傷?大家唔可以挽救??

變心之人不可挽留 現在哪有誓言?

時間的長短真的不好講,有的人可能一兩天,而有的人則需要一兩年,甚至更久。愛情一個巴掌拍不響,希望你不要內耗自己,那種滋味真的很難受。願你笑口常開!!!

引用:

識個另一個,好快好番

好彩2-3年
唔好彩十年都仲記得
係冇咁痛姐

大約一年😭😭

放下之前發生的事

我用左幾年啊,同我前度分左手,我幾耐遇到我現任,同我現任拍拖,但係我前度對我嘅傷害我要用幾年時間先至放得低。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]