• 瀏覽: 6,166
  • 回覆: 29
例子:
屋企從來唔幫手做家務,洗衣機都唔識用,但竟然會幫朋友洗衫
屋企個燈膽壞咗唔理,我唔嘈都唔會換,但朋友話屋企有咩壞咗即到
屋企外面有蜂巢,一路都唔肯處理,朋友屋企有蜂巢,又係即刻上去搞
長周末唔同老婆仔女plan 下去邊,人哋冇車,就可以將假期時間去做人司機,車人地出出入入

呢啲所謂嘅朋友,我都唔覺得係交心嘅朋友, 可能半年先食一次飯, 個死佬喺人前扮晒好人,我唔係話幫人唔好,但餐餐咁熱心幫助人,但自己屋企需要你幫手嘅時候就袖手旁觀係咩意思

引用:
原帖由 princessbibi 於 2023-10-3 08:34 發表

例子:
屋企個燈膽壞咗唔理,我唔嘈都唔會換,但朋友話屋企有咩壞咗即到
屋企外面有蜂巢,一路都唔肯處理,朋友屋企有蜂巢,又係即刻上去搞
長周末唔同老婆仔女plan 下去邊,人哋冇車,就可以將假期時間去做人司機,車人地出出入入

呢啲所謂嘅朋友,我都唔覺得係交心嘅朋友, 可能半年先食一次飯, 個死佬喺人前扮晒好人,我唔係話幫人唔好, ...
朋友有價值,你冇

好唔要得的男人

引用:
原帖由 princessbibi 於 2023-10-3 08:34 發表

例子:

呢啲所謂嘅朋友,我都唔覺得係交心嘅朋友, 可能半年先食一次飯, 個死佬喺人前扮晒好人,我唔係話幫人唔好, ...
他的朋友應該係女人

引用:
原帖由 不知所位 於 2023-10-3 08:46 發表

朋友有價值,你冇
好嬲

引用:
原帖由 GLE450 於 2023-10-3 11:32 發表

他的朋友應該係女人
唔會係,人哋一家大細,佢樣衰又cheap, 冇女人有我咁on 9

必有所求,只係你睇唔清

引用:
原帖由 princessbibi 於 2023-10-3 11:46 發表

唔會係,人哋一家大細,佢樣衰又cheap, 冇女人有我咁on 9
你肯定不是女人?
又唔好咁樣話自己 on乜😵💫

因為你係一隻無價值既低賤女人

連豬朋狗友都不如

引用:

例子:

諗吓佢幫咗朋友之後,朋友有咩回應,再諗吓自己有咩回應。
請重新學習講「唔該哂」「多謝你」「好彩有你」「你真係好」。

引用:
原帖由 Demetrius 於 2023-10-4 00:16 發表

諗吓佢幫咗朋友之後,朋友有咩回應,再諗吓自己有咩回應。
請重新學習講「唔該哂」「多謝你」「好彩有你」「你真係好」。
唔做又點回應呀!

係咪唔𢴇嘢不特只仲除地掉垃圾、衫褲臭襪底褲放一地,食完隻碗唔洗你洗但都唔想拎去星盤,我仲要Chotto Matte 多謝晒咁呀!

引用:
原帖由 princessbibi 於 2023-10-4 01:39 發表

唔做又點回應呀!

係咪唔𢴇嘢不特只仲除地掉垃圾、衫褲臭襪底褲放一地,食完隻碗唔洗你洗但都唔想拎去星盤,我仲要Chotto Matte 多謝晒咁呀!
咁要特訓你老公了,你詐病,所有家務都不做,看誰耐不住先做,如果他做了就多謝佢幫忙,讃佢能幹。
女人要識進退,也不要嫌他做得不好,他少做家務,做不好也好正常。

睇下妳付出左咩既同時人地付出左咩囉。我一直相信所有野係雙向的。

引用:

例子:

試下同你老公講,你有個朋友需要幫手,請佢幫忙,約佢地鐵站等,然後帶佢返屋企整

引用:

例子:

係咪中途轉基?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]