• 瀏覽: 4,338
  • 回覆: 15
+2
50年來冇做過機冇做過facial,近年先開始返工時化妝。但呢兩年收經後好明顯變老好多,第一次想變靚, 想望下自己變靚左(起碼冇咁顯老)係點樣。。。於是膽粗粗搵左Gigi果間cosxxx, 諗住幫襯佢打透明質酸,詳情之後再交待

前幾日去左佢地尖沙咀分店,主要係護理師講解,做皮膚分析等,見醫生唔夠15分鐘。醫生應該好忙好多booking, 問左幾條問題佢已經一副趕人走態度,希望佢真係有經驗打得靚啦!佢地都有sell我做thermoge, 但我只係想打透明質酸,所以推左,佢地都冇死纏。我搵呢間就係唔想俾人hard sell, 同埋醫生主理,貴少少都算。醫生建議打7ml於太陽穴,淚溝下面三角位,法令及側臉頰,宜家好緊張,唔知到時會唔會好痛,會唔會失敗,之後會唔會護理唔好出事。。。有冇人打過,歡迎分享下

引用:
原帖由 chinshoubun 於 2023-9-29 10:58 發表

前幾日去左佢地尖沙咀分店,主要係護理師講解,做皮膚分析等,見醫生唔夠15分鐘。醫生應該好忙好多booking, 問左幾條問題佢已經一副趕人走態度,希望佢真係有經驗打得靚啦!佢地都有sell我做thermoge, 但我只係想打透明質酸,所以推左,佢地都冇死纏。我搵呢間就係唔想俾人hard sell, 同埋醫生主理,貴少少都算。醫生建議打7ml於太陽穴,淚溝下面三角位,法令及側臉頰,宜家好緊張,唔知到 ...
呢間有點hard sell

引用:
原帖由 chinshoubun 於 2023-9-29 10:58 發表

前幾日去左佢地尖沙咀分店,主要係護理師講解,做皮膚分析等,見醫生唔夠15分鐘。醫生應該好忙好多booking, 問左幾條問題佢已經一副趕人走態度,希望佢真係有經驗打得靚啦!佢地都有sell我做thermoge, 但我只係想打透明質酸,所以推左,佢地都冇死纏。我搵呢間就係唔想俾人hard sell, 同埋醫生主理,貴少少都算。醫生建議打7ml於太陽穴,淚溝下面三角位,法令及側臉頰,宜家好緊張,唔知到 ...
做皮膚分析是AI 機嗎?
thermage 單射收緊。
醫生建議打7ml於太陽穴,淚溝下面三角位,法令紋及側臉頰…
你臉很瘦? 凹嗎? 
 待你好消息。

引用:
原帖由 ginananakwok 於 2023-9-29 17:09 發表

絲打係咪幫襯過?我覺得佢地ok既,sell我而我推卻的話,佢地都唔會點迫我

引用:
原帖由 ginger.333 於 2023-9-29 17:20 發表

做皮膚分析是AI 機嗎?
thermage 單射收緊。
醫生建議打7ml於太陽穴,淚溝下面三角位,法令紋及側臉頰…
你臉很瘦? 凹嗎? 
 待你好消息。
唔清楚皮膚分析用咩機,放下巴上去就幾個角度閃光,影完d相見到自己個樣好恐怖,成面都紅色一點點。
冇做thermage
7ml用量係咪屬於多?我塊面係瘦,醫生話好多支撐位都冇哂

下星期六打完再報告。原來注射後注意事項都一大堆,有點苦惱

7ml TOO MUCH!! Crazy..

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 ginananakwok 於 2023-9-29 17:09 發表

咁JM有冇咩介紹

引用:
原帖由 chinshoubun 於 2023-9-29 22:56 發表

唔清楚皮膚分析用咩機,放下巴上去就幾個角度閃光,影完d相見到自己個樣好恐怖,成面都紅色一點點。
冇做thermage
7ml用量係咪屬於多?我塊面係瘦,醫生話好多支撐位都冇哂

下星期六打完再報告。原來注射後注意事項都一大堆,有點苦惱
非50年來,30年無facial無做機。
7ml用量係咪屬於多?
我塊面係瘦,醫生話好多支撐位都冇哂 :太陽穴,淚溝下面三角位,法令紋及側臉頰
你瘦臉打7ml可能需要。左&右: 太陽穴,淚溝下面三角位,法令紋及側臉頰。

我平時有護膚。
50歲先做機。效果差極。解決不了下垂問題。想打針。

三十歲的時候出現 #淚溝,四十歲的時候出現 #法令紋,五十歲的時候出現 #木偶紋

40-60歲由於老化持續進行,需要更加注意皮膚保濕的補充之外,建議可以使用 #4D皮秒雷射 去治療 #斑,搭配 #法令紋、#木偶紋 填充物的填充,嘴邊肉的下垂,以及下顎線的不清楚,用 #音波 #電波拉提 或者 #埋線拉提 來治療。

昨天終於打了人生第一次玻尿酸,也是第一次去醫美店。初時非常緊張,但姑娘說緊張會影響效果,並給我壓力波握住。先拍照然後到治療房給我消毒,想不到床墊會發熱,這點值得一讚。醫生給我講解後就仔細檢查,發覺我太陽穴的血管幅蓋範圍太大,所以不能直接入針,要用導管。太陽穴不是很痛,但到蘋果肌就痛啊,我都縮了一縮,法令就用番用一針孔入,還是之後用了新針孔,我也不記得。。。最後是臉頰,痛楚是可接受的。全程約30分鐘,最後打了6ml,因太陽穴血管問題,不能一次過每邊打1ml,餘下1ml要一星期收水後才可打埋佢。

打完後我覺得好自然不誇張,當然不是沒了下陷和法令,只是填充後飽滿一點。此外沒有瘀青,醫生的手勢應該好吧… 也要等一星期後看看效果怎樣。我也沒等24小時,到了晚上即洗臉,不能忍受臉上油光,摸下去有脹塊的,所以要好輕手,至於洗頭仍在糾結中,今晚實在怕忍不了。明天再update

引用:
原帖由 chinshoubun 於 2023-9-29 22:49 發表

絲打係咪幫襯過?我覺得佢地ok既,sell我而我推卻的話,佢地都唔會點迫我
我試過去過幾間都唔會太chur sell, 有一間係細店, 不過我唔敢搵佢地打針,因為太平,如果脫毛既話我覺得EVR唔差, 脫腋下個D冇問題
打針既話我都係去番大醫美,起碼唔係溝針或假針,暫時compare beauskin算係性價比高

上星期打左6ml後,只係蘋果肌的位置比較有感覺,笑的話有點痛,此外臉頰及太陽穴有非常輕微的瘀青痕,但不明顯。如是者一個星期,感覺那些透明質酸開始與皮膚裡的水份融合。

尋日打埋餘下1ml, suppose是上次打2ml太陽穴的,但因血管問題只打了1ml. 今次一需導管,用針直接打,醫生話可以入得深d, 打完係食野時咀嚼會痛,不過今朝已好好多。整體黎講,效果係好自然,當然唔會變廿幾歲,但3,40都可以的。

引用:
原帖由 lovemoonday 於 2023-10-10 18:23 發表

我試過去過幾間都唔會太chur sell, 有一間係細店, 不過我唔敢搵佢地打針,因為太平,如果脫毛既話我覺得EVR唔差, 脫腋下個D冇問題
打針既話我都係去番大醫美,起碼唔係溝針或假針,暫時compare beauskin算係性價比高
係,打針一定要去有信譽的,所以我揀由醫生打及一定用真貨的店,預計一定貴少少,但關乎自己塊面,失敗左冇得返轉頭,就算可以打溶解針都有排煩。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]