• 瀏覽: 2,240
  • 回覆: 14
+7
其實一直都好想去整眼睫毛…
見身邊d同事好多都有整,整完對眼望落好似真係大咗同bling咗咁,
但我對眼比較敏感,
之前試過自己黐假眼睫毛, 唔知係咪d膠水唔好,癡完覺得眨眼都好唔舒服咁…

植睫毛真係要膠水好唔好,我試過去一間唔好的眼不斷流眼水,連自己的眼睫毛也甩埋,依家去呢間完全無事!

有d膠水係容易整到隻眼唔舒服,就算你出去植睫毛,都要留意下佢地用既係咪靚膠水

你係咪黐得太近隻眼呀?我成日黐又唔覺會唔舒服

引用:
原帖由 VVan.daily 於 2023-9-27 12:41 發表

植睫毛真係要膠水好唔好,我試過去一間唔好的眼不斷流眼水,連自己的眼睫毛也甩埋,依家去呢間完全無事!
整到隻眼唔舒服, 眼不斷流眼水  何必整。
不如你買個假睫毛, 貼一小部分。

假睫毛紋身貼防水一次性好清洗水貼下睫毛貼方便化妝貼紙

可重複自粘假睫毛免膠水透明梗太陽花超自然懶人新手

附件

image.png(316.5 KB)

其實都可以整
不過就要搵d真係專業既鋪頭
唔好貪平幫襯小店

植睫毛係一分錢一分貨
我依家去開個間用既都係靚料
植完唔會有異物感 同埋都唔覺得重

引用:
原帖由 lingman898 於 2023-9-29 11:14 發表

植睫毛係一分錢一分貨
我依家去開個間用既都係靚料
植完唔會有異物感 同埋都唔覺得重
邊間?? 我已經俾d小店傷害過太多次

引用:
原帖由 好心啦 於 2023-9-29 14:26 發表

邊間?? 我已經俾d小店傷害過太多次
beyxxx 我去開尖沙咀個間
係日式美睫 可以整單根或者山茶花款

好易攪到隻眼唔舒服,
我情願用假睫毛

引用:
原帖由 simiko 於 2023-10-3 16:25 發表

好易攪到隻眼唔舒服,
我情願用假睫毛
舒唔舒服真係好睇美睫師手勢
手勢好+用料靚(比較輕身d)整完真係冇乜感覺

引用:
原帖由 lingman898 於 2023-10-3 14:55 發表

beyxxx 我去開尖沙咀個間
係日式美睫 可以整單根或者山茶花款
邊款靚d?

引用:
原帖由 糯米糰子 於 2023-10-11 16:17 發表

邊款靚d?
分唔到?
有時係睇佢手勢,
但整完望落去真係charm 好多

引用:
原帖由 糯米糰子 於 2023-10-11 16:17 發表

邊款靚d?
兩種效果唔同,想自然d就整單根,想望落比較有妝感就整山茶花

引用:
原帖由 alandada 於 2023-10-11 17:01 發表

分唔到?
有時係睇佢手勢,
但整完望落去真係charm 好多
yesyes 不過我去開個間手勢好好 呢層又唔駛太擔心
同埋其實都要睇返本身睫毛條件and眼型個d
整到適合自己既先係最靚

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]