• 瀏覽: 22,961
  • 回覆: 64
老公以前從來唔食煙,最近發現佢返屋企有陣煙味

搵過佢啲衫袋又冇火機同煙,諗住佢陪啲同事一齊食煙所以先有陣煙

我氣管唔係咁好,所以係街見到有人食煙都會避一避

早兩日打風我老公突然間話想上去天台睇吓喎,雖然當時冇乜風雨但都唔想佢出去

原來佢係想偷走上去食煙,比我逼問咗好耐先講!

佢收埋啲煙喺電腦袋入面我又冇摷電腦袋所以一直冇發現

老公話而家返工好大壓力,要食煙減吓壓

佢知我氣管唔好所以盡量都唔會喺屋企食,仲問我而家知道咗咁佢係咪可以喺廚房食?

雖然最後傾完都係唔想佢喺屋企食煙,都唔明佢成三十幾歲人先學啲後生仔咁話大壓力要食煙

唔可以用其他方法咩?食煙真係幫到佢?

事後煙

及早啲叫佢唔好學

1齊食增加性趣

引用:
原帖由 viobaizs 於 2023-9-4 14:56 發表

及早啲叫佢唔好學
唔學都學左!

引用:
原帖由 愛斯基摩的企鵝 於 2023-9-4 15:28 發表

唔學都學左!
趁未深而家戒煙

係唔係壓力大,可以問下佢

引用:
原帖由 愛斯基摩的企鵝 於 2023-9-4 12:53 發表

搵過佢啲衫袋又冇火機同煙,諗住佢陪啲同事一齊食煙所以先有陣煙

早兩日打風我老公突然間話想上去天台睇吓喎,雖然當時冇乜風雨但都唔想佢出去

老公話而家返工好大壓力, ...
壓力大食煙減壓  你叫佢食屎啦食屎可以減壓架

而家啲煙咁貴

引用:
原帖由 愛斯基摩的企鵝 於 2023-9-4 12:53 發表

一定要及早阻止佢,唔好學吸煙,因為上癮之後真係冇得轉頭嘅

壓力大有好多種方法減壓,唔一定要食煙

引用:

會唔會你無同佢降火減壓

通常就係食煙的人更臭脾氣.

食煙真係好難戎
及早抽離
我一食就食左20年
戎左幾次先戎到

引用:

大大小心: 佢 可能 受 誤導和壓力 才 食煙....
之後 隨時 變 壞人! 先點你食煙, 再點你做更危險的事!
一種 漸進 洗腦術....
真是 家變(離婚) 都 可能! 這種 突變 不是 好事!!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]