• 瀏覽: 7,385
  • 回覆: 43
最近同幾個中學同學食飯敘舊,見到佢地到咗3字頭都睇落仲好後生,同幾年前見面都冇變過咁,反而我自己就連小朋友都未生已經顯得好老咁,塊面已經有啲dump,勤力搽野同飲 collagen drinks都似乎冇咩作用咁,想試下打膠原針睇下係咪有用。請問大家邊隻打完自然啲,面可以飽滿啲咖?

年紀大咗自然會流失膠原 我都覺得自己輪廓同面珠dun冇以前咁飽滿 凹咗少少 講得好聽就瘦左 但講真其實係殘咗 虎紋都明顯咗

膠原針最老牌都係sculptra

之前做左好多research諗住去打少x針,但又見到好多case打完果下就靚,之後D膠原生到塊面好膠,有D又話結節….好驚

如果你想自然啲又怕結節,可以打R字頭果隻美肌針,我自己打過一次
我比較過幾隻再問顧問,依隻令塊臉生多D膠原,做完都好自然,塊面提升左但其他人睇又講唔出做左咩

引用:
原帖由 sinszeccy 於 2023-8-29 17:49 發表

年紀大咗自然會流失膠原 我都覺得自己輪廓同面珠dun冇以前咁飽滿 凹咗少少 講得好聽就瘦左 但講真其實係殘咗 虎紋都明顯咗
我都開始見到自己冇笑都有啲法令紋,人到30真係呃唔到人,打透明質酸怕會移位,打膠原針靠自己生番D膠原撐番起D皮膚都可以淡到少少紋,又自然D

引用:
原帖由 sophiaccso 於 2023-8-30 09:56 發表

之前做左好多research諗住去打少x針,但又見到好多case打完果下就靚,之後D膠原生到塊面好膠,有D又話結節….好驚
咁係咪打完嗰刻已經好飽滿喇?

引用:
原帖由 zooekwan 於 2023-8-30 18:47 發表

如果你想自然啲又怕結節,可以打R字頭果隻美肌針,我自己打過一次
我比較過幾隻再問顧問,依隻令塊臉生多D膠原,做完都好自然,塊面提升左但其他人睇又講唔出做左咩
R字頭係Radiesse?想請問咩係結節?仲想問下打完幾耐要再補同hold到幾耐?我想塊面firm啲多返啲肉啊,而家一照鏡見到凹凹凸凸就覺得自己好老

引用:
原帖由 pawpawko 於 2023-8-31 09:58 發表

R字頭係Radiesse?想請問咩係結節?仲想問下打完幾耐要再補同hold到幾耐?我想塊面firm啲多返啲肉啊,而家一照鏡見到凹凹凸凸就覺得自己好老
好似其他D字頭,係將啲粉溝水打落面度,打完要避免佢癡住結埋一舊舊硬咗咁,就要不斷自己按摩,防止結節,我問過顧問都話R字頭唔駛咁樣按,因為本身已經係gel,唔駛按摩會方便好多。即時都有效果,兩個月後陸續覺得膠原多左pump pump左,依家過左半年都仲好ok,顧問話一次打一次可以keep住做。

引用:
原帖由 pawpawko 於 2023-8-31 09:57 發表

咁係咪打完嗰刻已經好飽滿喇?
膠原針即時都有D野睇,因為佢都有部分成分係for填充效果

Skincare最多都係補水唔會乾,如果D紋出左黎同埋D肉已經下垂,skincare係幫唔到手。最後都係要醫美皮膚先會有翻彈性同漲卜卜,補水幫助不大

引用:
原帖由 zooekwan 於 2023-8-31 17:32 發表

好似其他D字頭,係將啲粉溝水打落面度,打完要避免佢癡住結埋一舊舊硬咗咁,就要不斷自己按摩,防止結節,我問過顧問都話R字頭唔駛咁樣按,因為本身已經係gel,唔駛按摩會方便好多。即時都有效果,兩個月後陸續覺得膠原多左pump pump左,依家過左半年都仲好ok,顧問話一次打一次可以keep住做。
D字頭即係Dermaveil?

引用:
原帖由 pawpawko 於 2023-8-29 17:07 發表

最近同幾個中學同學食飯敘舊,見到佢地到咗3字頭都睇落仲好後生,同幾年前見面都冇變過咁,反而我自己就連小朋友都未生已經顯得好老咁,塊面已經有啲dump,勤力搽野同飲 collagen drinks都似乎冇咩作用咁,想試下打膠原針睇下係咪有用。請問大家邊隻打完自然啲,面可以飽滿啲咖?
精x 針幾好, 又唔貴, 效果幾好, 真係見到打既位漲返

引用:
原帖由 pawpawko 於 2023-9-6 10:17 發表

D字頭即係Dermaveil?
我自己比較鍾意sculptra 

引用:
原帖由 zooekwan 於 2023-8-31 17:32 發表

但我睇出面D人講話Radiesse好似都要按摩

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]