• 瀏覽: 7,374
  • 回覆: 23
有個女仔嘅朋友佢平時都幾細膽,早幾日同佢同埋另外2個女仔出夜街,行到天黑之後我地就諗住去食埋飯。
點知行行下,我忍唔住就叫左佢一聲:喂,XXX... 點知佢竟然嚇到成個人彈起,仲話呢個月出街可唔可以唔好叫佢全名...
我聽完之後都嚇到呆左,平時因為同呢個friend都幾熟,所以成日都係叫佢全名架啦...佢仲好大反應咁話夜媽媽喺條街度叫人全名,一陣啲污糟野真係會跟埋返屋企,仲叫我地呢個月如果出街叫佢花名都好過全名。
我地前前後後有幾個朋友叫完佢全名佢都勁大反應,以為佢同我地玩,點知佢話佢係真心驚,真係聽完之後唔知呢個朋友係太細膽定係好好笑...

你直接話我呢個月我地都唔好見。。怕順口叫你全名。

無知真係可憐

低B妹係咁

正一屎忽鬼

引用:
原帖由 痴爸巾 於 2023-8-24 16:59 發表

有個女仔嘅朋友佢平時都幾細膽,早幾日同佢同埋另外2個女仔出夜街,行到天黑之後我地就諗住去食埋飯。
點知行行下,我忍唔住就叫左佢一聲:喂,XXX... 點知佢竟然嚇到成個人彈起,仲話呢個月出街可唔可以唔好叫佢全名...
我聽完之後都嚇到呆左,平時因為同呢個friend都幾熟,所以成日都係叫佢全名架啦...佢仲好大反應咁話夜媽媽喺條街度叫人全名,一陣啲污糟野真係會跟埋返屋企,仲叫我地呢個月如果出街 ...
宜家咁多騙案, 出街真係唔好叫人全名...

小學生先會叫人全名

引用:

我聽完之後都嚇到呆左,平時因為同呢個friend都幾熟,所以成日都係叫佢全名架啦...佢仲好大反應咁話夜媽媽喺條街度叫人全名,一陣啲污糟野真係會跟埋返屋企,仲叫我地呢個月如果出街 ...
唔知原來會咁㗎?

引用:

唔同佢玩咪就得喇

引用:
原帖由 chachachacha 於 2023-8-25 16:37 發表

小學生先會叫人全名
小學生點名實叫全名

引用:
原帖由 卜卜星 於 2023-8-24 17:13 發表

你直接話我呢個月我地都唔好見。。怕順口叫你全名。
係,直接講好過。

我覺得叫人全名好冇禮貌

引用:

大迷信

乾脆唔好出街

引用:

有用嘅話,唔會有兇殺案 😂😂😂

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]