• 瀏覽: 8,328
  • 回覆: 22
前排抽完居屋之後,女朋友本身自己都有供私人樓,佢諗住如果將來真係抽到既話可以拎黎住,一間就可以租出去。
本身同女朋友供樓真係唔係啲咩大問題,不過自己入息又唔係高,同埋平時自己又冇儲開錢,但係佢就成日話居屋好平,同埋供一個月都係畀多幾千。
如果假如真係自己供既話,平時就會零消費同埋冇多餘既錢可以社交。萬一將來真係有咩事好似唔小心分開左既話,供到一半可以點算?有時覺得佢自己諗野會諗到太完美,同埋唔會身處係對方既角度諗下,真係唔知如果抽到供唔供好...

到咗成熟時候咪供囉

唔供

有私樓仲可以抽居屋㗎咩?

引用:
原帖由 sofarsored 於 2023-8-24 16:14 發表

前排抽完居屋之後,女朋友本身自己都有供私人樓,佢諗住如果將來真係抽到既話可以拎黎住,一間就可以租出去。
本身同女朋友供樓真係唔係啲咩大問題,不過自己入息又唔係高,同埋平時自己又冇儲開錢,但係佢就成日話居屋好平,同埋供一個月都係畀多幾千。
如果假如真係自己供既話,平時就會零消費同埋冇多餘既錢可以社交。萬一將來真係有咩事好似唔小心分開左既話,供到一半可以點算?有時覺得佢自己諗野會諗到太完美,同埋唔 ...
叫你抽居屋加埋佢個名齊齊供?

引用:
原帖由 Demetrius 於 2023-8-25 00:45 發表

有私樓仲可以抽居屋㗎咩?
係喎得你提醒,我都唔明佢呢度點嘅。

如果女朋友肯夾錢一齊供,唔介紹唔落佢個名都可以。做得樓奴就要預咗會辛苦同手緊。萬一第時分咗手供唔起咪賣出去囉

咩料!

引用:
原帖由 哈囉遇到了樹枝 於 2023-8-25 08:13 發表

如果女朋友肯夾錢一齊供,唔介紹唔落佢個名都可以。做得樓奴就要預咗會辛苦同手緊。萬一第時分咗手供唔起咪賣出去囉
笑死

供到一半 飛咗你
層樓就係佢架喇
你想問佢攞返錢?
佢會答你 我都有比你屌架
叫雞都要比錢 可況我仲要唔係雞

家陣的港女好古惑架傻仔,可以話變就變,隨時變面分手
落名貪層樓咋傻仔

有多餘錢就冇所謂喇

引用:
原帖由 sofarsored 於 24-8-2023 16:14 發表

如果假如真係自己供既話,平時就會零消費同埋冇多餘既錢可以社交。萬一將來真係有咩事好似唔小心分開左既話,供到一半可以點算?有時覺得佢自己諗野會諗到太完美,同埋唔 ...
結咗婚先講啦,同埋真係要量力而為,就即係好似生仔咁,要大家都有共識有計劃,計過數後先好做

結咗婚就一定要一齊去供樓,未結婚而層樓又無自己名就正常唔供,拍過幾多次拖?個個女朋友都話要你一齊供樓,你供咗好多樓啦,明白未?

人工低就咪供 

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]