• 瀏覽: 21,468
  • 回覆: 216
同男朋友屋企關係我覺得算唔錯,每次上去食飯都有講有笑
間唔中約佢阿媽一齊食lunch相處都幾好,有時仲會買小禮物比我 (自己有回禮,同埋上去食飯都有啲蛋糕上去)
但係有一日唔小心比我發現男朋友阿媽私底下同男朋友講我唔係一個好既結婚對象
原因係我阿爸阿媽離左婚,覺得我屋企唔正常,驚第時我阿媽又黎問我借錢
覺得第時結婚可能會對佢地屋企唔好…

我唔嬲男朋友阿媽咁講,但我見到男朋友個答覆係佢會考慮下
真係諗唔明點解佢會話考慮下,而唔係幫我講好說話…

我歌故我在~
而家即係比佢兩母子玩緊,應即飛左佢,無謂比人做踏腳石、早d找到真命天子

引用:
原帖由 Cherricon 於 2023-8-23 15:19 發表

間唔中約佢阿媽一齊食lunch相處都幾好,有時仲會買小禮物比我 (自己有回禮,同埋上去食飯都有啲蛋糕上去)
但係有一日唔小心比我發現男朋友阿媽私底下同男朋友講我唔係一個好既結婚對象
原因係我阿爸阿媽離左婚,覺得我屋企唔正常,驚第時我阿媽又黎問我借錢

我唔嬲男朋友阿媽咁講,但我見到男朋友個答覆係 ...
既然你男友猶疑不定,你自己諗定後路啦!

答考慮吓好正常,因為佢同佢阿媽講緊野,唔可以即時拒絕

佢如果同佢媽媽對立,佢阿媽就會覺得你真係唔係好嘅結婚對象

引用:
原帖由 Cherricon 於 2023-8-23 15:19 發表

咁你要觀察下你男朋友係咪鍾意你 因為有時 需要 隱瞞一啲事情 正所謂 好仔兩頭瞞 如果你男朋友 你覺得係好男人嘅 就要堅持落去 如果發現佢係 寶 媽 咁就盡快 離開 唔係一定會後悔

引用:

但我見到男朋友個答覆係佢會考慮下
考慮換埋你囉

除非你男朋友極力支持你,唔系都系算啦。。最后都無好結果。

引用:

驚第時我阿媽又黎問我借錢?
又?
已經有借錢?

引用:

我想知你想你男朋友點答佢亞媽?

好明顯係食之無味,棄之可惜

分手,聽阿媽話

你男朋友怕同佢媽鬧交/比佢哦先咁講。
其實有過經歷才會更加珍惜對方⋯

引用:
原帖由 Sheepgirl1234 於 2023-8-23 17:14 發表

驚第時我阿媽又黎問我借錢?
又?
已經有借錢?
兩母女,有咩借唔借?

引用:
原帖由 bigasss 於 2023-8-23 21:48 發表

兩母女,有咩借唔借?
唔係掛
原來有前科
的確唔係好既結婚對象…

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]