• 瀏覽: 10,252
  • 回覆: 33
  • 追帖: 1
個業主唔會上來睇個嘛

同佢老豆講返阿婆度住咪得囉

其實你去簽租約比佢住咪得

青年宿舍有咁差咩?

你個女17歲絕對有自理能力啦
何況經濟似乎唔係問題
搵朋友住幾個月又得 以你自己名義租套房租幾個月俾佢住又得
你前夫自己都唔會篤爆話個女出走左架啦
有乜野難題啊?

用你名義租比佢

你做人咁唔真誠,就算你日後再離婚都係意料中事。你同個女嘅關係都唔見得好啦

引用:
原帖由 卜卜星 於 2023-8-22 14:46 發表

你個女實打實的受害者。。。無老豆,e家仲無埋個老母。。自己住,17歲,好快就系一個社會青年。。
你自己好大責任去處理。。叫個女去個老豆個度好過。
希望佢唔好行差踏錯,由出世已經注定可憐

引用:
原帖由 新奇新穎的葫蘆 於 2023-8-30 11:39 發表

希望佢唔好行差踏錯,由出世已經注定可憐
大人的問題。。 都系賤人。。。

一係等上大學住hall?

引用:
原帖由 暴燥妹 於 2023-8-21 15:30 發表

交代背景先:我有個17歲嘅女係同前夫生嘅,咁但係因為同前夫出現咗啲問題離咗婚,同左而家現任老公一齊都生咗個仔,而家個老公唔俾我同前夫有來往同埋唔知我以前有個女。

入正題:因為我前夫成日問個女借錢成日喺屋企都迫到個女唔開心,又成日半夜三間叫個女落去過數俾佢,搞到個女成日出街都無啦啦周圍搵櫃員機過數,又成日抄我個女間房啲嘢,總之好大壓力。之前都有搬過出去同我阿媽住,咁但係後尾個女唔想同老人家住又搬 ...
有無朋友可以收留佢住到18歲?
再唔係, 衰D嘅, 就係去修院, 話想做修女!
收咗入去, 佢會俾幾年你, 睇吓係咪適合, 朝早一早起身祈禱, 一齊食早餐, 有工作的去工作, 返學的去返學, 夜晚食飯前又祈禱, 睡前又祈禱...

一係幫佢租服務式住宅, 當然好貴, 但唔會查咁多嘢, 俾錢就租到!

引用:
原帖由 暴燥妹 於 2023-8-22 11:09 發表

其實我冇唔理佢囉,我唔理佢我連佢而家係點我都唔會問啦,生活費我又照比,一個禮拜都有見幾次面,亦都有幫佢諗辦法搬出去係諗唔掂先至問大家,係以前個老公係咁周圍問人借錢啲人上門收數我忍唔住先同佢離婚,離婚係我自己揀嘅,因為當初離婚我忍唔到屋企環境所以我搬出去自己住,我都唔明佢老竇係點樣所以我先理解到我個女而家有幾想搬出去,我個女又係唔想搞咁多嘢所以先住返佢嗰度咁咪變咗跟佢老竇囉,同埋後尾我又再結婚,咁 ...
試下轉去寄宿學校, 好似「聖士提反」,可以寄宿!
或者佢再迫你阿女攞錢, 就叫阿女同佢吵大鑊, 搞大件事佢, 報警, 叫女警來, 佢未滿18, 可以要求去保良局住到18歲, 走時, 分分鐘會派單人公屋俾佢!

引用:
原帖由 lancewong132 於 2023-10-5 07:25 發表

試下轉去寄宿學校, 好似「聖士提反」,可以寄宿!
或者佢再迫你阿女攞錢, 就叫阿女同佢吵大鑊, 搞大件事佢, 報警, 叫女警來, 佢未滿18, 可以要求去保良局住到18歲, 走時, 分分鐘會派單人公屋俾佢!
咁都要睇佢個女啲成績入唔入到你所講嘅名校㗎?

咁米搵你媽咪租樓,同個業主講兩婆孫住咁囉

唔好搞大個肚就得

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]