• 瀏覽: 13,400
  • 回覆: 44
+3
5月中開始用minoxidil 米諾地爾5%
之前照鏡都只見到頭頂髮旋稀疏,
但自從用左就快3個月minoxdill,而家反而髮逃位附近一齊稀疏,講埋側面頭部見到頭肉,明明之前唔係咁

我上網睇過好多人都有所謂狂脫期,但我身上又唔覺狂脫喎,只係少量脫,每日洗頭幾條-10條毛毛幼細短髮,呢排直頭唔多脫了,但頭肉仍然稀既地方未生返,oh shit,仲稀過之前少少。

其實係醫生之前叫我試下用半年,我之前靠口服防脫藥保康絲,但都冇咩效.....

有無人都係好似我咁?

食咩都冇用呢個係你身體機能

雄禿 兼沒有晨勃係危險期,跟著會中途軟及勃起困難,成為典型性無能

引用:
原帖由 東熱汁男 於 2023-8-9 10:21 發表

雄禿 兼沒有晨勃係危險期,跟著會中途軟及勃起困難,成為典型性無能
人地甩頭髮已經好慘,你仲話人會性無能,唔好咁喇,我識大把光頭性能力不知幾強

引用:
原帖由 安查洛堤 於 2023-8-9 01:27 發表

但自從用左就快3個月minoxdill,而家反而髮逃位附近一齊稀疏,講埋側面頭部見到頭肉,明明之前唔係咁

我上網睇過好多人都有所謂狂脫期,但我身上又唔覺狂脫喎,只係少量脫,每日洗頭幾條-10條毛毛幼細短髮,呢排直頭唔多脫了,但頭肉仍然稀既地方未生返,oh shit,仲稀過之前少少。

其實係醫生之前 ...
有冇試過 Dutasteride (度他雄胺) ?
不過佢藥性較強
加上師兄係髮旋脫髮
唔係前額脫髮
建議使用前諮詢醫生意見

我嘅植髮體驗:https://www.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=27046187&utm_source=copy&utm_campaign=ios&utm_medium=share

戒色

引用:
原帖由 sharpx 於 2023-8-9 10:28 發表

人地甩頭髮已經好慘,你仲話人會性無能,唔好咁喇,我識大把光頭性能力不知幾強
大把?你試過?

引用:

其實係醫生之前 ...
正常人日日都有脫髮架啦,不用太擔心,另外保康絲冇咁快見效架,慢慢啦

引用:
原帖由 韭菜切割師 於 2023-8-9 11:36 發表

大把?你試過?
洗下個腦喇,男人之間會講架,唔好成日掛住比人小菊花喇

引用:
原帖由 sharpx 於 2023-8-9 12:06 發表

洗下個腦喇,男人之間會講架,唔好成日掛住比人小菊花喇
佢哋老點你都信?個個都話自己勁㗎啦!

引用:

其實係醫生之前 ...
我同你一樣,但我廢事煩,全個頭剷光

引用:
原帖由 sharpx 於 2023-8-9 10:28 發表

我都係講事實,總知中年之后好多機能慢慢減退,唯有健康生活飲食,日日帶氧運動,身體好自然會有效果,

引用:

其實係醫生之前 ...
側脫是健康問題,與正常脫髮無關。
如果出得起錢,逆轉不是沒有可能。
雖然電台的頭髮廣告, 都只係治標,
如要治本, 都係要靠每日養生和注意頭皮衛生。

睡眠和營養足不足夠? 透支嚴不嚴重?
平日節奏急唔急促, 精神壓力大不大呢?
有沒有時間, 放慢步伐, 食得健康, 睡得健康, 把健康養好?

如果要立即有頭髮, 唯有做植髮手術,
情況等同做完矯視手術一樣,做完效果會有返頭髮。

https://orientaldaily.on.cc/cnt/lifestyle/20161105/mobile/odn-20161105-1105_00298_001.html

冇問題, 十個光頭九個富

中醫會話你腎氣不足

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]