• 瀏覽: 3,655
  • 回覆: 14
個個都約去游水 但自己就要應承約好左日子都仲要擔心突然m到😰 上兩個月已經係咁一時早一個禮拜 一時就遲足幾日 有心想試下啲暖宮療程但唔知點揀好

引用:
原帖由 sa_mango 於 2023-8-8 15:55 發表

個個都約去游水 但自己就要應承約好左日子都仲要擔心突然m到😰 上兩個月已經係咁一時早一個禮拜 一時就遲足幾日 有心想試下啲暖宮療程但唔知點揀好
約晒人都去唔到,好似特登同你搞亂檔

引用:
原帖由 ZXOAIEQIQ 於 2023-8-8 21:38 發表

約晒人都去唔到,好似特登同你搞亂檔
或者去左唔落水都好老尷

壓力可能是導致月經不準的因素之一。身體和心理狀態之間存在著緊密的聯繫,長期或過度的壓力可以對女性的月經週期產生影響,建議你睇一睇家庭醫生

引用:
原帖由 sa_mango 於 2023-8-8 15:55 發表

咁又真係好會好唔開心

引用:
原帖由 秋啾啾 於 2023-8-17 14:56 發表

或者去左唔落水都好老尷
有種藥食㗎

冇辦法啦,幾個女人約埋一齊游水係最麻煩,唔係呢個就嗰個嚟M😆

完全明白啊, 唉...已經好耐無約姐妹去玩水了。
如果早PLAN定的話, 係有得預早食藥控制下個時間。
不過我最近就係未食完一個週期就同我早到成10日.... 

長遠想準時的話, 可能都是間中食中醫調理下好點....

我都想試下暖宮 感覺用機做嘅好似會堅過淨人手按

Have ultrasound to see if you have 子宮肌瘤

Congratulations 

就算唔係夏天要夾時間去游水 個個月period時間唔準都好易有尷尬麻煩事發生 所以調理返月經規律好重要

引用:

次次都約唔啱?

引用:
原帖由 秋啾啾 於 2023-8-17 14:56 發表

或者去左唔落水都好老尷
落咗水啲水紅晒,梗尷尬啦。

引用:
原帖由 xixi.kawai 於 2023-9-4 16:14 發表

就算唔係夏天要夾時間去游水 個個月period時間唔準都好易有尷尬麻煩事發生 所以調理返月經規律好重要
佢食調經丸都可以約到人去游水

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]