• 瀏覽: 3,382
  • 回覆: 19
自問自己唔係話特別鍾意飲酒,有時啲朋友去飲酒果陣佢都會問下,但係自己本身唔係太鍾意啲酒精味,除左jolly sandy同埋apple cider呢啲易啲入口之外,連一啲韓國既清酒都唔鍾意飲。

啲friend成日話男人如果唔識飲酒既話,會畀人一種唔似男人既感覺。自細飲酒既次數,除左大時大節之外成班人出去飲酒嘅 次數真係得幾次,係米男人唔識飲酒真係會畀人話廢同冇用架?其實自己都係唔鍾意陣味姐...

比人灌醉,雞姦都唔知。

引用:
原帖由 地平綫嘅盡頭 於 2023-8-2 19:48 發表

比人灌醉,雞姦都唔知。
瞓醒屎忽窿流哂血

唔會

飲酒係人生樂趣 酒逄知已千杯少 飲酒唔止飲味道甘簡單 希望你有日可以領略到另一種境界

引用:
原帖由 sofarsored 於 2023-8-2 18:29 發表

自問自己唔係話特別鍾意飲酒,有時啲朋友去飲酒果陣佢都會問下,但係自己本身唔係太鍾意啲酒精味,除左jolly sandy同埋apple cider呢啲易啲入口之外,連一啲韓國既清酒都唔鍾意飲。

啲friend成日話男人如果唔識飲酒既話,會畀人一種唔似男人既感覺。自細飲酒既次數,除左大時大節之外成班人出去飲酒嘅 次數真係得幾次,係米男人唔識飲酒真係會畀人話廢同冇用架?其實自己都係唔鍾意陣味姐. ...
根本唔應該飲

飲醉酒,斷咗片,乜嘢事都會發生,仲有某D人因宗教信仰不可飲酒。唔飲酒,大把理由。

引用:
原帖由 sofarsored 於 2023-8-2 18:29 發表

啲friend成日話男人如果唔識飲酒既話,會畀人一種唔似男人既感覺。自細飲酒既次數,除左大時大節之外成班人出去飲酒嘅 次數真係得幾次,係米男人唔識飲酒真係會畀人話廢同冇用架?其實自己都係唔鍾意陣味姐. ...
D囡想搞野 就會扮醉 等你入

引用:

不過有時有啲環境係飲下酒個氣氛會好啲,真係飲嘅唔係要飲到醉先叫飲酒,我幾年前開始酒精敏感唔飲得,先發覺有時一班人食飯,一啲都唔飲係幾掃興下

唔識好過識

一級致癌物

引用:
原帖由 地平綫嘅盡頭 於 2023-8-2 19:48 發表

比人灌醉,雞姦都唔知。
成日見志暈大屍係基吧門口等野食

而家禁煙就冇辦法啦, 但如果一個正常後生男人唔識飲酒, 就肯定佢搵唔到錢囉(大年紀戒煙戒酒除外) 所以如果有啲後生男人出嚟同人講話自己唔煙唔酒, 其實係好蠢, 即係揭開俾人睇話自己搵唔到錢

唔飲咪唔飲囉,吹咩?

人以群分,你唔中意飲酒,你都唔會痴埋班中意飲酒嘅人做朋友。既然你平時熟嗰班朋友都唔會太中意飲酒,咁你唔識飲有乜所謂?

如果話同同事應酬,咁同事評價你嘅標準有好多,你唔識飲酒最多只係人地評價你嘅指標中其中一項,影響不大,除非你係從事賣酒嘅行業。

至於另一半,正常你唔識飲都唔會搵個對飲酒好重視嘅女人做另一半,同上面一樣,女人評價你嘅指標有好多,識唔識飲酒影響不大。

我身邊識我嘅人都知我唔中意飲酒,除非有事要一齊慶祝先比面飲少少,否則滴酒不沾,我唔覺會破壞人哋對我嘅評價。

唔淨只飲酒,我有個fd,專業人士,佢話一個男人,如果嫖,賭,飲(酒),吹(煙)一樣都唔好,根本唔係男人嚟

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]