• 瀏覽: 11,160
  • 回覆: 68
  • 追帖: 1
我在男朋友屋企住,要我給他家用,我從來沒有問過他攞零用錢,他還要我給家用,是否正確

引用:
原帖由 小狗東東 於 2023-7-27 01:45 發表

我在男朋友屋企住,要我給他家用,我從來沒有問過他攞零用錢,他還要我給家用,是否正確
有冇人答吓

分手啦,又食又拎正狗公

您願意就好。

吊閪要次次計返錢。

咁先均真

引用:

一齊住宿喎, 就緊係要負擔燈油火蠟啦
你估金屋藏嬌咩, 唔使俾錢但都要做㗎

視乎年齡啦。
30歲以下的女,包免費住宿無限量供應。
35+女,需共同承擔租金雜費。
40+女,男人已經冇性趣了。女人必須自動自覺比年輕時更溫柔忍讓,
因為男人唔會再忍你了,
人性大致係咁。
所以年紀大的聰明港女比較溫柔,因為她們識時務,
知道普遍男人唔會再忍佢哋了,
故被逼賣溫柔

引用:
原帖由 ywannal 於 2023-7-27 08:02 發表

分手啦,又食又拎正狗公
女住男屋企啵。。。因為系住用男家啵。。。

正常男女朋友關係就好難甘計。不過計到甘清,感覺唔系過日子的。比家用又奇怪d,d日常用品你買翻都屬于正常。。你話以後結婚,男方比例多d,女方有能力都比一部分都屬于正常,雙方對家庭都需要付出。。。兩個人生活個個都唔同,你願意就好,無話對錯。都系和情理的。

引用:
原帖由 卜卜星 於 2023-7-27 10:37 發表

正常男女朋友關係就好難甘計。不過計到甘清,感覺唔系過日子的。比家用又奇怪d,d日常用品你買翻都屬于正常。。你話以後結婚,男方比例多d,女方有能力都比一部分都屬于正常,雙方對家庭都需要付出。。。兩個人生活個個都唔同,你願意就好,無話對錯。都系和情理的。
就是覺得有D問題,我從來冇問佢攞過零用錢洗,反過來問我,我自己也有屋企住,他不問我要不要給媽家用,幫吓我

男嘅都係食軟飯㗎啦……

女人唔係成日話男女平等咩,
有需要時就轉口風?
更多的女人比例食軟飯唔講?
如果話上床價值,
女人40歲後仲有咩上床價值?
40-90歲仲有50年要捱,
女人成世人可以有不平等的優待特權?
有需要時再大嗌男女平等

引用:

你男友都好廢呀

引用:
原帖由 蘇州 於 2023-7-27 11:22 發表

你男友都好廢呀
佢話等我有責任喎

你冇屋企住咩? 你做咩要住佢屋企?
佢同佢屋企人一齊住? 因為多左你, 所以佢要加多D家用俾佢父母, 而佢又唔想幫你出果份錢, 咪叫你俾家用佢轉交佢父母囉~

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]