• 瀏覽: 4,622
  • 回覆: 20
+2
我個表哥娶個湖南妹,本來沒有咩交集,但呢個親戚真係好大口吻,成日同我爭呦,又無知!
事件1⃣️:當時covid 2021年10月時同我講,佢有預知,2022年前全世界疫情就會完結,我就話,應該唔會咁快吧?跟住就好大聲電話度同我嘈,話睇YouTube都話會lor,跟住就cut我電話,幾個月唔同我講嘢!2022年初第五波疫情來臨,佢自己都中covid,就無嘢講了,仲同我講呢個疫情好嚴重,最好連屋企門口都唔好出
事件2⃣️:2022年10月時,又好似懶叻咁打俾我,話佢自己表哥喺北京做嘢,可以接觸到習近平,我當時話:「嘩,咁巴閉呀」
話收到第一手新聞,11月全港就會轉用人民幣,港幣就唔值錢了,叫我套現出啲錢!我當時話「而家都10月中,沒有理由11月就轉人民幣,同埋政府沒有任何通知!香港係國際金融中心,咁貨幣一轉,咁所有股市呢?銀行呢?流動市場呢?一個咁大決策就半個月?」後尾個死蠢又同我嘈!跟住又話「佢講嘅就係真嘅」,我就話「香港不是大陸,有立法會!同埋唔好四周圍以及上網講,俾人恥笑之餘,又顯得佢無知!」到左11月後,我走去話佢咁有冇轉左人民幣呀?跟住佢又同我講佢冇講過咁嘅事!
事件3⃣️:又係一次打電話俾我,問我有無金幣?我黑人問號我問咩金幣呀?佢就話比特幣呀,你屋企有無呀?我當時都反應唔到!跟住同我講要一個比特幣金幣,我解釋左好耐,佢先知比特幣原來唔係實體貨幣,係虛擬貨幣!

仲有好多好多on9事,但次次都係好似佢有道理咁同人地嘈!仲有好多小事,懶得一一詳講!又唔可以cut左呢啲所有長輩電話,但真係好無言,好憎呢啲咩都唔識又要懶醒嘅人!

引用:
原帖由 小魚仙034 於 2023-7-13 20:02 發表

我個表哥娶個湖南妹,本來沒有咩交集,但呢個親戚真係好大口吻,成日同我爭呦,又無知!
事件1⃣️:當時covid 2021年10月時同我講,佢有預知,2022年前全世界疫情就會完結,我就話,應該唔會咁快吧?跟住就好大聲電話度同我嘈,話睇YouTube都話會lor,跟住就cut我電話,幾個月唔同我講嘢!2022年初第五波疫情來臨,佢自己都中covid,就無嘢講了,仲同我講呢個疫情好嚴重,最好連屋企門口 ...
正面啲睇,只要對自己嘅銀包同人身安全冇傷害,當笑料睇下都幾過癮

引用:
原帖由 無限涼爽的炸蝦 於 2023-7-13 23:22 發表

正面啲睇,只要對自己嘅銀包同人身安全冇傷害,當笑料睇下都幾過癮
係當笑料呀 勁搞笑

引用:
原帖由 小魚仙034 於 2023-7-13 20:02 發表

事件1⃣️:當時covid 2021年10月時同我講,佢有預知,2022年前全世界疫情就會完結,我就話,應該唔會咁快吧?跟住就好大聲電話度同我嘈,話睇YouTube都話會lor,跟住就cut我電話,幾個月唔同我講嘢!2022年初第五波疫情來臨,佢自己都中covid,就無嘢講了,仲同我講呢個疫情好嚴重,最好連屋企門口 ...
第一次聽港璨井底蛙話人井底蛙

引用:
原帖由 負資產BBQ3 於 2023-7-14 11:18 發表

第一次聽港璨井底蛙話人井底蛙
乜比特幣係真實貨幣嗎?2021疫情有完結嗎?香港有轉人民幣為主要貨幣嗎?

引用:
原帖由 小魚仙034 於 2023-7-14 11:25 發表

乜比特幣係真實貨幣嗎?2021疫情有完結嗎?香港有轉人民幣為主要貨幣嗎?
佢地成日要吹噓大陸乜嘢都勁過香港,身體最誠實,咪又喺死晒落嚟攞身份證,見到有啲小紅豬嘅post( 我當然唔會有小紅豬, 都係睇人cap圖),個個攞張原裝身份證名連號碼赤裸裸咁post出嚟炫耀,乜嘢永居,叻到呢,呢啲港燦井底蛙真係做唔到呀

引用:
原帖由 無限涼爽的炸蝦 於 2023-7-14 20:34 發表

佢地成日要吹噓大陸乜嘢都勁過香港,身體最誠實,咪又喺死晒落嚟攞身份證,見到有啲小紅豬嘅post( 我當然唔會有小紅豬, 都係睇人cap圖),個個攞張原裝身份證名連號碼赤裸裸咁post出嚟炫耀,乜嘢永居,叻到呢,呢啲港燦井底蛙真係做唔到呀
ID都曬?🤣on99

引用:
原帖由 小魚仙034 於 2023-7-14 20:35 發表

ID都曬?🤣on99
網上圖片

👆 呢班友真係好鍾意晒ID, 又要鬧又要晒

引用:
原帖由 無限涼爽的炸蝦 於 2023-7-14 23:25 發表

網上圖片

DSE閱卷員小紅書洩漏Marking Scheme 👈 呢單嘢又係啲新移民教師,都唔知話佢鐘意晒命,還是話佢冇腦好😅

引用:
原帖由 無限涼爽的炸蝦 於 2023-7-14 23:25 發表

網上圖片

點解咁多嘅 人才呀

引用:
原帖由 無限涼爽的炸蝦 於 2023-7-14 23:30 發表

DSE閱卷員小紅書洩漏Marking Scheme 👈 呢單嘢又係啲新移民教師,都唔知話佢鐘意晒命,還是話佢冇腦好😅
我睇新聞最少都坐半年呀 on99 咩都曬

引用:
原帖由 小魚仙034 於 2023-7-14 23:31 發表

點解咁多嘅 人才呀
多到超乎你我想像,移民過嚟唔緊要,但嚟到又要搞串晒,自己一句廣東話都唔識要人地就你。總之就係巴閉,你地香港人要就晒佢地

引用:
原帖由 無限涼爽的炸蝦 於 2023-7-14 23:39 發表

多到超乎你我想像,移民過嚟唔緊要,但嚟到又要搞串晒,自己一句廣東話都唔識要人地就你。總之就係巴閉,你地香港人要就晒佢地
其實佢地咁蠢,點優才呀?好多都假結婚過黎,應該

引用:
原帖由 小魚仙034 於 2023-7-14 23:41 發表

其實佢地咁蠢,點優才呀?好多都假結婚過黎,應該
以前真係好多假結婚過嚟👍我諗而家唔使假結婚啦,又優才,又輸入外勞, 要嚟香港實在太容易, 而且優才啲學歷都唔知係咪買返嚟啫, 要做優才容乜易

引用:
原帖由 無限涼爽的炸蝦 於 2023-7-14 23:45 發表

以前真係好多假結婚過嚟👍我諗而家唔使假結婚啦,又優才,又輸入外勞, 要嚟香港實在太容易, 而且優才啲學歷都唔知係咪買返嚟啫, 要做優才容乜易
有呀!我前排茶餐廳都聽到有40+男人講,咁光明正大wor
湊埋3個小朋友,同佢老婆商量,兩個人假離婚,話香港好好世界,過嚟香港就有公屋申請,有3個小朋友!我都呆左!不過佢老婆唔肯,驚真真吓成真

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]