• 瀏覽: 8,427
  • 回覆: 46
琴日諗住落街買個早餐先開工, 所以都係求其換件衫就出門口, 到我入lift中間有個媽媽帶住個幼稚園小朋友返學,

個小朋友主動同我講「姨姨早晨!」, 我禮貌上當然有回應佢, 但其實我先24歲… 只係素顏可能皮膚黑啲殘啲咁解, 落多兩層有個化咗妝嘅女人入lift, 小朋友反而叫佢姐姐… 我知自己離30歲越來越近, 不過點都估唔到而家就俾人叫姨姨… 又唔係冇保養, 點解會咁架

小朋友係最誠實嘅, 但我仲慘
我剛出尼做野幫過個細路女買旗
個媽媽叫佢講多謝姨姨 連大人都覺得好老

你唔係baby face咯

我其實都覺得自己唔化妝膚色仲差過三字頭嘅人, 又有雀斑, 天生臉好黃, 唔keep一定更加殘

引用:
原帖由 kitty228 於 2023-7-4 18:02 發表

小朋友係最誠實嘅, 但我仲慘
我剛出尼做野幫過個細路女買旗
個媽媽叫佢講多謝姨姨 連大人都覺得好老
唉,雖然只係好小事,但係明明有保養都咁就好唔甘心,好驚年紀越大越難搞

引用:
原帖由 芋頭小姐 於 2023-7-5 12:14 發表

我其實都覺得自己唔化妝膚色仲差過三字頭嘅人, 又有雀斑, 天生臉好黃, 唔keep一定更加殘
我膚色都偏黃一啲,曬完就白唔返個隻,所以咁耐以來都膚色都唔平均,塊臉成日都黃甘甘,好唔精神

用用埋埋咁多護膚品都得個吉,冇白過,真係純粹心理作用

引用:
原帖由 車厘子Cherry 於 2023-7-4 14:39 發表

琴日諗住落街買個早餐先開工, 所以都係求其換件衫就出門口, 到我入lift中間有個媽媽帶住個幼稚園小朋友返學,

個小朋友主動同我講「姨姨早晨!」, 我禮貌上當然有回應佢, 但其實我先26歲… 只係素顏可能皮膚黑啲殘啲咁解, 落多兩層有個化咗妝嘅女人入lift, 小朋友反而叫佢姐姐… 我知自己離30歲越來越近, 不過點都估唔到而家就俾人叫姨姨… 又唔係冇保養, 點解會咁架
小朋友隨口噏啫

引用:
原帖由 車厘子Cherry 於 2023-7-4 14:39 發表

個小朋友主動同我講「姨姨早晨!」, 我禮貌上當然有回應佢, 但其實我先26歲… 只係素顏可能皮膚黑啲殘啲咁解, 落多兩層有個化咗妝嘅女人入lift, 小朋友反而叫佢姐姐… 我知自己離30歲越來越近, 不過點都估唔到而家就俾人叫姨姨… 又唔係冇保養, 點解會咁架
你係咪 採陽 不足呀 26歲女應該好索架喎

身體唔好都會面黃架
唔好食咁多加工野
平時每日飲一杯檸檬水美白下

唔keep 好易老😮

引用:
原帖由 車厘子Cherry 於 2023-7-5 18:12 發表

我膚色都偏黃一啲,曬完就白唔返個隻,所以咁耐以來都膚色都唔平均,塊臉成日都黃甘甘,好唔精神

用用埋埋咁多護膚品都得個吉,冇白過,真係純粹心理作用
面色唔好確實係會睇落年紀大啲,飲食、作息好影響

最有效嘅美白,係防曬

引用:

唔使咁上心, 小朋友年齡跟你真係差咁遠喎
況且, 早點做好心理準備, 睇化D吧

對小朋友來講,
所有成年女性都係叫姨姨,
沒波沒蘿個D女性先叫姐姐,

我朋友,叫鳳珍,未三十,一早俾人叫 珍姨,鳳姐。其實佢個樣和人品問題,西口西面,加上臭雞格,皮乾黑,油指甲,穿短裙涼鞋,係旺角深水埗番工,唔係鳳姐係乜?

小朋友最誠實小朋友唔會呃人
連小朋友都覺得你老

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]