• 瀏覽: 20,471
  • 回覆: 98
+4
我會揀座廁,雖然座廁都一定係好唔乾淨,但我一定會無影櫈咁去,唔會坐落去…
但係我唔坐,又唔代表踎廁岩我喎
唔知係咪我唔識得踎,踎我唔夠低覺得會彈到周圍都係,所以我好唔鐘意去踎廁加上好唔習慣
同埋廁所有時已經好濕..踎廁企果個企位好似一濕就好易跣親咁
老人家, 大肚婆都真係唔係個個都踎到
你地又點睇座廁同踎廁呢?去廁所會揀邊樣呢?

我都踎唔到

一定揀座廁.但無影櫈

呢個世界係咪好小地方仲用踎廁?

引用:
原帖由 腸粉加芝麻 於 2023-7-3 14:32 發表

我會揀座廁,雖然座廁都一定係好唔乾淨,但我一定會無影櫈咁去,唔會坐落去…
唔知係咪我唔識得踎,踎我唔夠低覺得會彈到周圍都係,所以我好唔鐘意去踎廁加上好唔習慣
唔會揀踎廁

踎唔掂啊,踎唔慣跣親整污糟仲麻煩

乜有人會鍾意踎咩

上天設計人類無諗過你地坐喺度屙屎,所以你想痾得暢順應該選擇踎廁。
因為踎呢個姿勢直腸先夠直,痾屎先夠暢順。看下下圖就會明。
所以想減少生痔瘡、便秘等問題應該選擇踎廁

引用:
原帖由 沒自信的人 於 2023-7-3 17:26 發表

乜有人會鍾意踎咩
公廁緊係踎啦!衛生好多

一定係座廁啦

引用:
原帖由 凍到牙痛 於 2023-7-3 15:53 發表

多到埋左你都得🤭

呢個問題就可以知道你係香港人定係大陸人!

揀座。年紀大咗,好難痞

引用:
原帖由 腸粉加芝麻 於 2023-7-3 14:32 發表

用火酒抹乾淨先坐啦!

引用:
原帖由 凍到牙痛 於 2023-7-3 15:53 發表

香港郊野公園、內地公厠、馬來西亞、日本(和式)。其實好多地方
但除非無得揀,我盡量踎廁都唔去,唔知係咪設計問題,無論點用個地都會濕。
就算2日1夜內地旅行團,我都盡量只去到酒店同返香港先去廁所。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]