• 瀏覽: 41,544
  • 回覆: 250
  • 追帖: 2
引用:
原帖由 投機大師 於 2023-6-29 05:36 發表

比錢搵私家偵探攞證據,呢d招數電視都有教啦。
同小三的證據?

引用:
原帖由 Mandy02 於 2023-6-29 07:43 發表

同小三的證據?
當然啦,然后你可以申請離婚,個官會識判,你老公出軌還有其他問題全部同個官講,可能離婚你占大份,因為你還有兩個小朋友

引用:
原帖由 投機大師 於 2023-6-29 07:50 發表

當然啦,然后你可以申請離婚,個官會識判,你老公出軌還有其他問題全部同個官講,可能離婚你占大份,因為你還有兩個小朋友
以我理解,離婚唔會因為出軌而分多D吧?無論將來點,到最後離婚,我依然相信法庭會公平判。但目前我係唔想同意離婚,可以有乜辦法對應佢。

引用:
原帖由 Mandy02 於 2023-6-29 07:53 發表

以我理解,離婚唔會因為出軌而分多D吧?無論將來點,到最後離婚,我依然相信法庭會公平判。但目前我係唔想同意離婚,可以有乜辦法對應佢。
你可以點樣?勉強無幸福,有必要嗎?小朋友見你唔開心都會唔開心。

引用:
原帖由 andyyyy 於 2023-6-29 06:58 發表

你都多舊魚!男人變心就一定係女人錯,你同佢老公都唔係相差好遠!樓主個問題自己唔知道唔通你知道?你係佢老公?
你講得好啱呀,就算我地之間有咩問題都好,起碼要照顧到兩個小朋友,但佢變咗心之後眞係可以對小朋友不聞不問,甚至連家用都唔畀,淨係向住出面個女人。

引用:
原帖由 投機大師 於 2023-6-29 07:58 發表

你可以點樣?勉強無幸福,有必要嗎?小朋友見你唔開心都會唔開心。
我並不是想勉強啲乜,只係想佢付出應有的代價。可能有人會覺得我放唔下憤怒,我一個女人仔又可以做D咩,我只係想帶住兩個小朋友有安穩既日子,佢都唔畀。

東張西望幫到你,打去

引用:
原帖由 Mandy02 於 2023-6-28 18:06 發表

結婚差唔多十年,有兩個小朋友,對方出軌被踢爆後想要同我離婚。目前有物業,係佢個名,佢供緊,買咗未夠3年,估計佢應該唔會賣。

佢想離婚,但我唔同意,佢精心部署離婚,想分居兩年後單方面申請。幾個月前佢選擇搬出去住,宜家突然又話想即時攪離婚,逼我同佢簽紙。若然我唔同意離婚,佢話層樓唔畀我同小朋友住,佢會租出去,會趕我地走,又話會租過另外一個地方畀我地住。當然我絕對唔同意,亦都唔想。我曾經畀佢呃呃騙騙 ...
出面個女人咁大吸引力咩?

引用:
原帖由 Mandy02 於 2023-6-29 07:46 發表

其實佢既目的就係想要逼我快快離婚呀,要我簽紙同意離婚呀,點可以畀出軌男人如佢所願。
坦白講,你唔想離婚都冇用,最後都係會被離婚。
你依家唔願意離婚佢可以咁做
1. 搬走, 唔俾家用
2. 不交吉賣樓。或者低價賣比小三,套現。 左袋入右袋。成交之後 搵執達吏趕你哋走。
3. 跟住以已經分居作理由,單方面申請離婚。

引用:
原帖由 Mandy02 於 2023-6-29 08:03 發表

我並不是想勉強啲乜,只係想佢付出應有的代價。可能有人會覺得我放唔下憤怒,我一個女人仔又可以做D咩,我只係想帶住兩個小朋友有安穩既日子,佢都唔畀。
放下係為左小朋友同自己,你無非都系想分多d,你一個女人帶兩個小朋友,個官會識判,你證明到你老公出軌,甘樣離婚個官會判,你地協議離婚對你無好處

引用:
原帖由 Mandy02 於 2023-6-28 18:06 發表

結婚差唔多十年,有兩個小朋友,對方出軌被踢爆後想要同我離婚。目前有物業,係佢個名,佢供緊,買咗未夠3年,估計佢應該唔會賣。

佢想離婚,但我唔同意,佢精心部署離婚,想分居兩年後單方面申請。幾個月前佢選擇搬出去住,宜家突然又話想即時攪離婚,逼我同佢簽紙。若然我唔同意離婚,佢話層樓唔畀我同小朋友住,佢會租出去,會趕我地走,又話會租過另外一個地方畀我地住。當然我絕對唔同意,亦都唔想。我曾經畀佢呃呃騙騙 ...
結婚之后購入的物業和資產,即使是在個人名下(即只是你老公單名持有),離婚的話,配偶是有權直接對分至少一半,以你現時有2個小朋友,正常去到法庭100%會最少判一半給你(或你可要求轉給你名下,因為你有小朋友要照顧要住),供樓方面就再傾,視乎佢收入啦。只要你有要求,法庭係一定會幫你的,然后佢仲要每月給你膳養費添。香港只要有小朋友就會贏哂,先冷靜想想,若然佢已經咁賤,就要盡力保護自己同小朋友,你和小朋友一定吾可以搬出去,要留係間屋到住,直至等法庭判,呢個係你既權利。

引用:
原帖由 Supportwoman 於 2023-6-28 20:26 發表

樓主,老實講層樓係佢的,你有無得留低係佢去決定。而你可以令到個男人變成咁,你都真係有你自己既問題而你自己唔知道。無論如何,既然大家已經去到呢個地步,就不如傾下離婚條件,簽紙離婚大家無痛苦。
唔知你有冇法律嘅常識,響法律上,妻子有權要一半,有個女人幫你生兩個仔,仲想點啊?物以類聚

引用:
原帖由 Canno3721 於 2023-6-29 08:24 發表

呢啲仆街唔好留戀,佢要離就同佢分身家,佢有責任給小朋友善養費,你辛苦幾年申請公屋,有必要亦可以申請綜援,帶住小朋友堅強生活,將來小朋友長大出身你可以安享晚年。
係呀,我宜家畀佢威逼到心理壓力好大,感到好痛苦。佢為咗自己既利益,想盡辦法計謀趕盡我地。以前都信晒佢,同佢協議畀佢自由,每個月定時畀小朋友生活費。宜家佢連家用都唔想俾了,仲想快快離婚更自由佢既人生。而我除左帶住兩個小朋友,我連日常生活都要諗,眞係就快畀佢逼死。

比番仔女拒,叫拒養番大X拒,包小三無鞋玩劇走

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]