• 瀏覽: 41,649
  • 回覆: 250
  • 追帖: 2
引用:
原帖由 Mandy02 於 2023-6-29 00:30 發表

係㗎,所以佢咪想逼宜家簽紙,仲話要同佢傾,佢眞係全為自己著想。
如果決定分

都無咩好傾

有更多攞更多

引用:
原帖由 Mandy02 於 2023-6-29 00:30 發表

係㗎,所以佢咪想逼宜家簽紙,仲話要同佢傾,佢眞係全為自己著想。
因為要開始個程序先可以排期等官判/你地自己兩夫婦三口六面傾就簡單d,因為請律師真係要錢。其實好多人都係傾好晒條件寫在政府法律文件上先簽,呢d就無得呃的。

如果是他出面玩女人..........層樓最少可以分一半........如果仔女跟你.......!!
他的人工要分一半比你...........可以一次過比........也可以每個月比....!!

前提你有他出軌的證據..........如果有成層樓吞了都得........不過要供就麻煩少少....!!

引用:

唔可以簽..........簽了就無數講............一定要講好數..........轉了層樓名先可以簽....!!
如果你簽了.......即係同意離婚.........咁就一個仙都分唔到....!!

剪咗佢之後先好簽紙同佢離婚

引用:
原帖由 cmk0160 於 2023-6-29 01:43 發表

剪咗佢之後先好簽紙同佢離婚
手法上.......是離婚之後.........約出來做的事...........!!

離婚啦,何必勉強大家

比錢搵私家偵探攞證據,呢d招數電視都有教啦。

先冷靜,事實無灣轉就為小朋友著想,男方的確去得好盡,看來你好難令佢回心轉意。現實地,如果可以的話,你先回外家,如實向自己父母報告,可分擔自己情緒。你看清楚這男人,就下定決心做好自己,堅強生活。同家人傾好重要,不要怕羞。

至於財產問題,建議花少少錢問律師,太多留言會令你好迷惘,叫律師幫你處同比意見你吧。集中精神考慮新出路,開新一頁。

一隻手掌拍唔響丶-條匙唔會響

整定

物業未夠3年可能係負資產,分唔到乜

引用:
原帖由 Supportwoman 於 2023-6-28 20:26 發表

樓主,老實講層樓係佢的,你有無得留低係佢去決定。而你可以令到個男人變成咁,你都真係有你自己既問題而你自己唔知道。無論如何,既然大家已經去到呢個地步,就不如傾下離婚條件,簽紙離婚大家無痛苦。
你都多舊魚!男人變心就一定係女人錯,你同佢老公都唔係相差好遠!樓主個問題自己唔知道唔通你知道?你係佢老公?

引用:
原帖由 Mandy02 於 2023-6-29 00:28 發表

應該由個官判比較合理
你應該馬上搵律師入紙以通姦理由申請離婚。
因為層樓得佢名佢依家 監平監賤賣樓你都冇符

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]