• 瀏覽: 2,331
  • 回覆: 9
以前真係食極唔肥,零肚腩,年紀愈黎愈大代謝率又慢,無咁易消耗到熱量,就算手腳keep到幼,個肚腩點縮都仲響度,夏天點算?

有時可能唔係真係肥, 而係濕氣多浮腫, 尤其而家咁熱, 成日飲凍嘢開冷氣都好易腫

食少D份量, 唔到你肥, 要好忍得。

引用:
原帖由 浪漫鬼屋 於 2023-6-26 14:58 發表

以前真係食極唔肥,零肚腩,年紀愈黎愈大代謝率又慢,無咁易消耗到熱量,就算手腳keep到幼,個肚腩點縮都仲響度,夏天點算?
到時候內臟脂肪高到嚇死人

引用:
原帖由 XxHappyxX 於 2023-6-26 15:21 發表

有時可能唔係真係肥, 而係濕氣多浮腫, 尤其而家咁熱, 成日飲凍嘢開冷氣都好易腫
肥定濕氣重,自己心中有數
最重要係唔好將自己肥當左係水腫,之後無視左去

引用:
原帖由 XxHappyxX 於 2023-6-26 15:21 發表

你咁講都有可能,不過咁熱點忍,要腫同熱揀,我揀腫算啦🥲

引用:
原帖由 浪漫鬼屋 於 2023-6-27 14:39 發表

你咁講都有可能,不過咁熱點忍,要腫同熱揀,我揀腫算啦🥲
咁又唔洗講到咁慘, 通常我春夏濕熱天都會按摩去濕氣去水腫, 你可以search下tonyxxxxx 有個古法去水腫按摩, 按完個人冇噤攰嫁

引用:

Rest in peace

引用:

戒糖、減精製澱粉
肚腩主要係呢類食物累積返來

引用:
原帖由 XxHappyxX 於 2023-6-27 16:07 發表

咁又唔洗講到咁慘, 通常我春夏濕熱天都會按摩去濕氣去水腫, 你可以search下tonyxxxxx 有個古法去水腫按摩, 按完個人冇噤攰嫁
我book左佢依家做緊個夏日減脂套餐
有得試曬納米陶瓷吸濕機、去水腫按摩同養胸treatment 
唔使左揀右揀 一次過做曬

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]