• 瀏覽: 5,094
  • 回覆: 11

引用:
原帖由 effieeffie123 於 2023-6-23 09:04 發表

我個女升大學後就搵左份part-time, 點知有日佢同我講同個女仔拍拖,而且對方都大佢好多,我女亦未了解人哋,包括屋企呀等,甘辛苦供書教學,諗住甘辛苦入左大學,諗吾到做part-time都會變左,由屋企人100 %既愛都吾及短短二個月既感情,攪到同屋企人反哂面甘制,我而家個心好似那住那住甘
無能為力, 千萬別輕舉妄動, 靜觀其變
順便都想講句, 孩子越遲經歷情感事, 越大鑊
總之, 唔好理什麼les, 大前題係你要穩站佢身邊的位置, 有事好商量

引用:
原帖由 401 於 2023-6-23 09:16 發表

無能為力, 千萬別輕舉妄動, 靜觀其變
順便都想講句, 孩子越遲經歷情感事, 越大鑊
總之, 唔好理什麼les, 大前題係你要穩站佢身邊的位置, 有事好商量
但我心好痛苦,難受又擔心,一向以來對佢有關愛,屋企正正常常,而家佢一出口就話個女仔重要過屋企,而家番屋企就全冇溝通,夜一夜番,佢果件老手吾肯放手,攪到我個女神魂顛倒,跟住三年大學都吾知會否完成學業,我覺得係我一個大報應⋯⋯點解點解呢😭😭

引用:
原帖由 effieeffie123 於 2023-6-23 09:04 發表

我個女升大學後就搵左份part-time, 點知有日佢同我講同個女仔拍拖,而且對方都大佢好多,我女亦未了解人哋,包括屋企呀等,甘辛苦供書教學,諗住甘辛苦入左大學,諗吾到做part-time都會變左,由屋企人100 %既愛都吾及短短二個月既感情,攪到同屋企人反哂面甘制,我而家個心好似那住那住甘
個女係TB 定點? 如果TB就冇得救了。

引用:
原帖由 singsingbaby 於 2023-6-23 10:16 發表

個女係TB 定點? 如果TB就冇得救了。
佢以前拍過一個係男仔,𢓭黍分開左,我覺佢未認清自己,只不過有個TB對佢太呵護咪跌左落𠆤深坑到,對方就係TB老手,完全吾似女仔,年紀近三張,我女先得二十,所以佢浪費了自己前途,所以我個心好吾舒服,屋企關係一下間夑得惡劣,如果個老手見佢同屋企人關係甘,是否應該吾好攪d靚妹,不但冇勸導,更加慫恿佢,甘我都覺得衣個人好極有限😭

引用:
原帖由 effieeffie123 於 2023-6-23 11:06 發表

佢以前拍過一個係男仔,𢓭黍分開左,我覺佢未認清自己,只不過有個TB對佢太呵護咪跌左落𠆤深坑到,對方就係TB老手,完全吾似女仔,年紀近三張,我女先得二十,所以佢浪費了自己前途,所以我個心好吾舒服,屋企關係一下間夑得惡劣,如果個老手見佢同屋企人關係甘,是否應該吾好攪d靚妹,不但冇勸導,更加慫恿佢,甘我都覺得衣個人好極有限😭
應該有得救,千祈唔好話佢,順其自然,家庭關係改好先, 遲啲可能遇到心儀男人。

引用:
原帖由 effieeffie123 於 2023-6-23 10:11 發表

但我心好痛苦,難受又擔心,一向以來對佢有關愛,屋企正正常常,而家佢一出口就話個女仔重要過屋企,而家番屋企就全冇溝通,夜一夜番,佢果件老手吾肯放手,攪到我個女神魂顛倒,跟住三年大學都吾知會否完成學業,我覺得係我一個大報應⋯⋯點解點解呢😭😭
緊記, 先把個人情緒放埋一邊, 老手唔容易應付, 無論日後如何, 你都會響佢身邊
以後日子仲有好長, 幾十年人, 有耐力先能過到難關

引用:

先去了解同志資訊, 甚至機構, 才能找到方向辦法。

引用:
原帖由 我唔係壞人 於 2023-6-23 14:35 發表

先去了解同志資訊, 甚至機構, 才能找到方向辦法。
多謝晒你哋比我去吐苦水,一時之間我做呀媽既真係好難接受,都要消化下,個女情到濃時都吾會理屋企人感受,愛情大過天,養兒育女真係長憂99😭

引用:
原帖由 effieeffie123 於 2023-6-23 14:46 發表

多謝晒你哋比我去吐苦水,一時之間我做呀媽既真係好難接受,都要消化下,個女情到濃時都吾會理屋企人感受,愛情大過天,養兒育女真係長憂99😭
慢慢消化下,唔好令自己唔開心。

多方面了解吓

引用:
原帖由 effieeffie123 於 2023-6-23 10:11 發表

你平時做好多衰野?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]